Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017 14:19

Τα λουτρά της Ικαρίας από ψηλά είναι... όνειρο!

Ανάμεσα στις πιο διάσημες για τις ευεργετικές ιδιότητές τους ιαματικές πηγές του κόσμου συγκαταλέγονται έπειτα από πολύχρονες έρευνες και μελέτες ειδικών και γιατρών τα λουτρά της Ικαρίας, στο χωριό Θέρμα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα νερά των συγκεκριμένων θερμομεταλλικών ραδιούχων πηγών του πανέμορφου νησιού, βρίσκονται στην παγκόσμια κατάταξη αμέσως μετά την Άπω Ανατολή.

Πρόκειται για ένα παραθαλάσσιο οικισμό, με ένα μικρό λιμανάκι όπου αράζουν καΐκια. Δίπλα, απλώνεται η παραλία του χωριού που αποτελείται από χρυσαφένια ψιλή άμμο.

Στο δυτικό άκρο του χωριού βρίσκεται η σπηλιά, στην οποία ο επισκέπτης μπορεί να κολυμπήσει στις υπερσύγχρονες πισίνες και να απολαύσει χαμάμ. Στην περιοχή, λειτουργούν, σήμερα, 3 υδροθεραπευτήρια (Σπήλαιο, Απόλλων, Κράτσα) σύγχρονων προδιαγραφών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες για ίαση μεγάλου αριθμού λουόμενων, τόσο Ελλήνων, όσο και από το εξωτερικό.

Στο εντυπωσιακό αυτό μέρος βρέθηκε τον περασμένο Αύγουστο η αναγνώστρια του travel.eleftheriaonline Μαρία Αδαμοπούλου, αποτυπώνοντας τα Θέρμα πανοραμικά.

Η εικόνα "μιλάει" από μόνη της και αποδεικνύει γιατί το νησί είναι πόλος έλξης κάθε καλοκαίρι...