Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017 11:00

Η γειτονιά της Καλαμάτας που θυμίζει Κυκλαδίτικο νησί (Φωτογραφίες)

Τριγυρίζοντας στα στενά της Άνω πόλης και φτάνοντας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής, οι περισσότεροι τουρίστες αλλά και οι κάτοικοί της, πολλές φορές σταματούν εκεί, προκειμένου να προσκυνήσουν και να θαυμάσουν το στολίδι και το καμάρι αν θέλετε, των Μεσσηνίων.

Πόσοι όμως έχετε μπει στον πειρασμό να περπατήσετε στην ανηφορική γειτονιά πίσω από το ναό, πλάι ουσιαστικά από το Κάστρο της Καλαμάτας; Πρόκειται για έναν οικισμό που μας ταξιδεύει νοερά σε μια άλλη εποχή, απλοϊκή, κάνοντας μας να αναπολήσουμε τα παλιά χρόνια.

Μιλάμε φυσικά για την παλιά Άνω πόλη της Καλαμάτας, την περιοχή κάτω από τη σκιά του Κάστρου, η οποία παραπέμπει αυτόματα σε Κυκλαδίτικο νησί.

Η παλιά πόλη της Καλαμάτας θεωρείται το καλύτερο μέρος απ’ όπου μπορεί κανείς να ξεκινήσει την περιήγηση του, θέλοντας να ανακαλύψει την συγκεκριμένη τοποθεσία.

Μία περιπλάνηση στα στενά δρομάκια της θα σας μεταφέρει πίσω στον χρόνο, δίνοντας σας την ευκαιρία να ανακαλύψετε παλιά κτίρια που άντεξαν στο πέρασμα του χρόνου, δεκάδες αρχοντικά, λιθόχτιστες εκκλησίες, μουσεία και καταστήματα με τοπικά προϊόντα.

Δείτε φωτογραφίες μέσα από τον φακό του travel.eleftheriaonline:

Στην παλιά πόλη βρίσκεται το βυζαντινό εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, η επιβλητική εκκλησία της Υπαπαντής του Σωτήρος στην πλατεία Υπαπαντής, το Αλεξανδράκειο Γηροκομείο, το Δημοτικό Ωδείο, το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας.

Να σημειώσουμε πως από εκεί μπορείτε να θαυμάσετε την υπέροχη θέα η οποία περιλαμβάνει στη "γκάμα" της ολόκληρη την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.