Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017 11:59

Η επιβλητική καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς (vids+pics)

Η επιβλητική καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς (vids+pics)
Φωτογραφία instagram: michaelgalexiou

Πήρε το όνομά της από τις λέξεις «μόνη» και «έμβαση», τη μία και μοναδική είσοδό της, δηλαδή. Η Μονεμβασιά είναι μια από τις πιο προβεβλημένες πόλεις της Πελοποννήσου, στον νομό Λακωνίας.

Το μεσαιωνικό της φρούριο πάνω στον βράχο είναι η πιο χαρακτηριστική εικόνα της, και διασώζονται έως σήμερα κάποιες αμυντικές κατασκευές και αρκετές βυζαντινές εκκλησίες. Κι επειδή θυμίζει τον βράχο του Γιβραλτάρ, σε μικρογραφία, πολλοί την αποκαλούν «Γιβραλτάρ της Ανατολής».

Η επίσκεψη στη Μονεμβασία είναι εμπειρία. Η παλιά πόλη της είναι εξαιρετικά διατηρημένος μεσαιωνικός οικισμός και μνημείο παγκόσμιου βεληνεκούς. Όπως αναφέρει το newsbeast, η ατμόσφαιρα είναι μοναδική, με τα χρώματα της πέτρας και της θάλασσας να κυριαρχούν στον ορίζοντα και τις αυστηρές γραμμές της να προκαλούν δέος.

Αφεθείτε στα μικροσκοπικά σοκάκια της Μονεμβασιάς, που θα οδηγήσουν τα βήματά σας κάτω από τους εντυπωσιακούς θόλους, δίπλα στο θαλασσινό τείχος και σε μισογκρεμισμένες εκκλησίες. Μην παραλείψετε μια βόλτα στην Πάνω Πόλη με τα αρχοντικά και την Αγία Σοφία που μοιάζει σχεδόν να αιωρείται, έτσι όπως κρέμεται στην πλαγιά πάνω από τη θάλασσα.

Μετά τη γέφυρα, που ενώνει τον «βράχο» με τη λακωνική ακτή, αναπτύσσεται η νέα πόλη της Μονεμβασιάς. Μπορεί να μην έχει την ατμόσφαιρα και την ιστορία της παλιάς, έχει όμως τη θέα της.

Βίντεο: fab drone, TeaTimeCreations