Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2015 19:23

Κέρκυρα: Το περίφημο «νησί των Φαιάκων»

Η Κέρκυρα αποτελεί το πιο πυκνοκατοικημένο νησί των Ιονίων νήσων και το δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση μετά την Κεφαλλονιά. Τόπος που μας είναι γνωστός ήδη από την εποχή του Ομήρου, όταν ο πολύπαθος Οδυσσέας ναυάγησε στις ακτές του νησιού και οι φιλόξενοι Φαίακες τον βοήθησαν να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Πρόκειται για ένα καταπράσινο νησί με πολλές παραλίες και μακραίωνη ιστορία. Παραλίες για κάθε γούστο από οργανωμένες  μέχρι ερημικές που μπορεί κανείς να πάει με βάρκα.

Η Κέρκυρα αποτελεί έναν τόπο πλούσιο σε αξιοθέατα κάνοντας τους επισκέπτες της να μην έχουν χρόνο να βαρεθούν!

Μια βόλτα στην υπέροχη Παλιά Πόλη εκπλήσσει κάθε επισκέπτη. Στα ανατολικά της δεσπόζει το πρώτο φρούριο του νησιού, το Παλιό ή Fortezza. Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα, του οποίου τα τείχη αρχικά επιμελήθηκαν οι Βυζαντινοί και εν συνεχεία οι Βενετσιάνοι τον 16ο αιώνα. Η σημαντική του θέση το έκανε σχεδόν απροσπέλαστο από οποιαδήποτε εχθρική επιδρομή. Δυο μεγάλοι προμαχώνες υψώνονται δεξιά και αριστερά από την Κεντρική Πύλη, ενώ δυο μεγάλοι Πύργοι στις δυο κορυφές αποτέλεσαν την αιτία που οι Βυζαντινοί την ονόμασαν, Πόλη των Κορυφών και αργότερα επικράτησε η ονομασία Corfu. Η εμπειρία, καθώς θα διασχίζετε το φρούριο είναι μοναδική και η κατάληξη της διαδρομής θα σας εκπλήξει εξαιτίας της υπέροχης θέας τόσο της Παλιάς Πόλης όσο και της θάλασσας. Επίσης, μοναδικό είναι και το Νέο Φρούριο, κατασκευασμένο μόλις τριάντα χρόνια μετά το Παλιό που είναι τοποθετημένο πάνω από το παλιό λιμάνι.

Τα αξιοθέατα της Κέρκυρας αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες περιηγητές ανά τον κόσμο. Η πλατεία Σπιανάδα, η μεγαλύτερη σε έκταση πλατεία των Βαλκανίων, το Αρχαιολογικό μουσείο με τα εκπληκτικά του ευρήματα, καθώς και το Αχίλλειον, το μεγαλοπρεπές παλάτι που χτίστηκε το 1890 για την αυτοκράτειρα Σίσσυ αποτελούν κάποια από τα πιο αξιόλογα μέρη του νησιού που ο καθένας αξίζει να επισκεφτεί.

 

Επιμέλεια κειμένου: Πένυ Γεωργάκα / Φωτογραφίες: Γιάννης Κοτσίλας