Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015 17:12

Λευκάδα: Το νησί των μυστικών και των χρωμάτων

Η Λευκάδα αποτελεί έναν προορισμό για όλα τα γούστα. Τόπος αναψυχής για τους λάτρεις τόσο των ήσυχων διακοπών όσο και γι' αυτούς που αναζητούν το ξεφάντωμα. Νησί που χαρακτηρίζεται για την πανδαισία των χρωμάτων του και την πληθώρα των επιλογών του. 

Φτάνοντας κανείς στη Λευκάδα, στο πανέμορφο αυτό νησί του Ιονίου, πηγαίνοντας οδικώς από τη γειτονική Αιτωλοακαρνανία θα μείνει κατάπληκτος από τις εξαιρετικές ομορφιές του νησιού. Πανέμορφες παραλίες για κάθε γούστο, μοναδικά απόκρυφα ορεινά μονοπάτια, καταπράσινα τοπία, κρυμμένοι καταρράκτες και παραδοσιακά ταβερνάκια χαρακτηρίζουν το εκπληκτικό αυτό νησί των Επτανήσων. Τόπος αναψυχής για αυτούς που αγαπούν το συνδυασμό του βουνού και της θάλασσας.

Αξίζει να σταθούμε σε κάποιες εκπληκτικές παραλίες του νησιού: το Πόρτο Κατσίκι, μια από τις διασημότερες παγκοσμίως παραλίες του νησιού προκαλεί δέος στον επισκέπτη, καθώς φτάνει. Το τοπίο είναι μοναδικό, καθώς και το ηλιοβασίλεμα που μπορείτε να απολαύσετε κατά τις απογευματινές ώρες. Τα μοναδικά καταγάλανα νερά σε συνδυασμό με τη λευκή αμμουδερή παραλία και τον επιβλητικό λευκό βράχο βράβευσαν το Πόρτο Κατσίκι ως την καλύτερη παραλία της Ελλάδας. 

Το Κάθισμα αποτελεί μια από τις κοσμοπολιτικές παραλίες του νησιού, που συνεπαίρνει τον επισκέπτη με τα γαλαζοπράσινα νερά της. Επίσης, τα Καβαλικευτά, η Μεγάλη Πέτρα, το Αβαλί και η Βασιλική φημίζονται για τα λευκά τους βότσαλα και τα μοναδικά νερά τους. Οι Εγκρεμνοί, παραλία μήκους 2 χλμ., εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη με τους επιβλητικούς γκρεμούς και τα τιρκουάζ πεντακάθαρα νερά που παραπέμπουν σε τοπίο της Καραϊβικής.

Ο οικισμός στο Νυδρί με την αντίστοιχη παραλία του είναι γνωστός σε όλους εξαιτίας του Ωνάση και του Σκορπιού. Ο κόλπος αυτός είναι περικυκλωμένος από πράσινο και τα κρυστάλλινα νερά μαγεύουν καθένα που τα επισκέπτεται. Εκεί, μπορείτε να βρείτε φαγητό και διασκέδαση.

Η πολυμορφία του νησιού το έχει κατατάξει ως έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για όσους λατρεύουν τα θαλάσσια σπορ, την ορειβασία, τις καταδύσεις, καθώς και την ποδηλασία. Ωστόσο, και οι πιο ήσυχοι εκδρομείς μπορούν να περιηγηθούν με καραβάκι στις αρκετές παραλίες του νησιού, να επισκεφθούν τα μουσεία ή να παρακολουθήσουν κάποιες από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και το περίφημο φεστιβάλ φολκλόρ που είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο.

 

Επιμέλεια κειμένου: Πένυ Γεωργάκα

Φωτογραφίες: Γιάννης Κοτσίλας