Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015 14:23

Κύθηρα: Ένα νησί γεμάτο μυστήριο...

Τα Κύθηρα είναι ένα νησί γεμάτο μυστήριο! Τι λιγότερο θα μπορούσε να περιμένει κανείς από ένα νησί, που φημολογείται ότι είναι ο τόπος γέννησης της θεάς Αφροδίτης, το μυστικό καταφύγιο του περιβόητου πειρατή Barbarossa, τόπος ναυαγίων αρκετών καραβιών, ένα κομμάτι στεριάς ανάμεσα στο Αιγαίο και το Ιόνιο πέλαγος;

Η ιδιαιτερότητα των Κυθήρων είναι ότι στην πραγματικότητα νιώθεις σαν να είσαι σε ένα κομμάτι στεριάς αποκομμένο από την ηπειρωτική χώρα και ταξιδεύεις στη μέση της θάλασσας. Αυτό συμβαίνει, διότι η Χώρα του νησιού και όλα τα υπόλοιπα χωριά είναι τοποθετημένα σε ένα οροπέδιο, απ' όπου κανείς πρέπει να κατηφορίσει ώστε να προσεγγίσει τη θάλασσα. Σχεδόν από παντού, η θέα «κόβει την ανάσα», αφού το νησί χαρακτηρίζεται για την ποικιλία των τοπίων του.

Τα Κύθηρα έχουν ό,τι χρειάζεστε για τις καλοκαιρινές ας διακοπές: πανέμορφες παραλίες, μοναδικά μονοπάτια, μικρούς καταρράκτες και μια απόλυτα υπέροχη Χώρα. Μη χάσετε τη γέφυρα του Κατουνίου, τους μικρούς κρυμμένους καταρράκτες του Μυλοποτάμου, τον Αυλαίμωνα με το πεντανόστιμο ψάρι του, τον Ποταμό για καφέ και το Καψάλι για ένα ποτό.

 

Φωτογραφίες: Aspa Dimitriadou Απόδοση στα Ελληνικά: Πένυ Γεωργάκα

-----

To άρθρο δημοσιεύθηκε στο www.GreekTV.com

Το GreekTV στοχεύει να αναδείξει θετικές πρωτοβουλίες, ενδιαφέρουσες προσωπικότητες και δράσεις καθώς και οτιδήποτε θετικό και αξιόλογο από την Ελλάδα και την ελληνική διασπορά. 

Επισκεφτείτε το site: