Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2014 11:32

Νέες επενδύσεις στη Costa Navarino

Την ανάδειξη της περιοχής «Costa Navarino» ως συνολικού και ολοκληρωμένου προορισμού θέτει σαν στόχο η υπό τη Starwood διοίκηση της μεγαλύτερης τουριστικής μονάδας της χώρας. Η εξαιρετική πορεία του συγκροτήματος δεν είναι αποκομμένη από την υπεραξία που ήδη αποκτά η περιοχή της Μεσσηνίας λόγω της ύπαρξης της μονάδας και αυτός ο συνδυασμός αλληλεπίδρασης δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μία εκπληκτική συνέχεια. Ηδη, το 2013 ο τζίρος της μονάδας με τα δύο ξενοδοχεία, σημείωσε αύξηση της τάξης του 35%, ενώ ο στόχος ανόδου 25% για το 2014 μοιάζει εφικτός.
 
Οπως εξηγεί ο κ. Michel Cottray, γενικός διευθυντής του συγκροτήματος με μακρά θητεία στην παγκόσμια ξενοδοχία, η αισιοδοξία πηγάζει από το γεγονός ότι πολλές αεροπορικές εταιρείες βλέποντας τη δυναμική της περιοχής πυκνώνουν το δίκτυο των κατευθείαν συνδέσεων της Καλαμάτας με ευρωπαϊκές πόλεις (π.χ. Ιταλία από την Aegean), ενώ η οδική πρόσβαση από την Αθήνα έχει συρρικνωθεί στα επίπεδα των δύο ωρών. Παράλληλα, το brand των μονάδων και της περιοχής ενισχύονται διαρκώς σε μία πορεία επιτυχούς ωρίμασης. Ηδη, όπως τονίζουν τα στελέχη της Starwood που διαχειρίζεται το «Costa Navarino», το ποσοστό των επαναλαμβανόμενων πελατών (repeaters), ανεβαίνει αγγίζοντας το 20%.
 
Η επένδυση στο συγκρότημα «Costa Navarino» από την οικογένεια Κωνσταντακόπουλου, θα συνεχιστεί με έμφαση στις βίλλες, αλλά και την κατασκευή και τρίτου ξενοδοχείου, με στόχο την ολοκλήρωσή του το 2020, οπότε και η περιοχή θα έχει αλλάξει ριζικά, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα διοικητικά της στελέχη. Η νέα αυτή επένδυση στοχεύει στην προσέλκυση επισκεπτών υψηλού οικονομικού επιπέδου, ικανοποιώντας τη διεθνή τάση, τις νέες ομάδες επισκεπτών από νέες αγορές, αλλά και την ίδια τη ζήτηση.
 
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ EVENTS
 
Η μονάδα σήμερα, φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις παγκοσμίου επιπέδου, που λόγω του μεγέθους της μόνον αυτή μπορεί να διοργανώσει, σηματοδοτώντας την εμπέδωση του προορισμού, ως περιοχής παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών. Η φιλοσοφία για τη λειτουργία του συγκροτήματος υπερβαίνει τη συμβατική ιδέα του ελληνικού τουριστικού concept - ήλιος, θάλασσα κ.λπ. Η Starwood ενσωματώνει στο μοντέλο της, πολιτισμό, εμπειρία Μεσσηνίας, τοπικότητα, αθλητισμό, ατομικότητα αλλά και οικογένεια. Μία σειρά από εκδηλώσεις δρομολογούνται για τους επόμενους μήνες, όπως το μεγάλο τουρνουά γκολφ υπό την αιγίδα του Σεπ Μάγιερ (πρώην γκολκήπερ της Μπάγιερν), ενώ μεταξύ άλλων διοργανώσεων, θα ακολουθήσει και αντίστοιχα μεγάλο τουρνουά μπάσκετ με Ελληνες σταρ του αθλήματος.
 
Οπως τονίζει ο κ. Γιάννης Πετράκης, εμπορικός διευθυντής του «Costa Navarino», ο ανταγωνισμός της μονάδας αναφέρεται κυρίως στο εξωτερικό. Η Σαρδηνία είναι ίσως η μόνη περίπτωση που θα μπορούσε να σταθεί ανταγωνιστικά απέναντι σε μία μονάδα, όπως το «Costa Navarino», το οποίο ωστόσο κερδίζει συνεχώς φήμη και καταξίωση σε όλο τον κόσμο.
 
Οσον αφορά τις αγορές και τα μερίδιά τους με βάση τα τελευταία στοιχεία, για τα δύο ξενοδοχεία του συγκροτήματος Romanos και Westin, οι Ελληνες προηγούνται και σε αριθμό επισκεπτών και σε έσοδο κατ' άτομο, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Γερμανοί ως αριθμός επισκεπτών, αλλά οι Ρώσοι ως έσοδο κατ' άτομο. Στο μεταξύ, οι πληρότητες για το Πάσχα αγγίζουν το 100%, ενώ ανάλογα ποσοστά απόλυτης πληρότητας είναι πιθανά για πρώτη φορά να επιτευχθούν και το ερχόμενο φθινόπωρο.
πηγή: kerdos.gr