Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014 10:58

‏Horizon Blu: Ένα ξενοδοχείο με ανοιχτούς ορίζοντες

Του Γιάννη Παναγόπουλου

Την τελευταία ημέρα του Ιουνίου αφού τελειώνω από το γραφείο αποφασίζω να επισκεφθώ τον νέο στολίδι της πόλης μου, που δεν είναι άλλο από το πεντάστερο Horizon Blu (χωρίς e). Ήταν ίσως από τις πιο ωραίες Δευτέρες τις ζωής μου γιατί ήξερα ότι μετά τη δουλειά θα βρεθώ σε έναν επίγειο παράδεισο ακριβώς πάνω στη θάλασσα. Και το καλύτερο από όλα δεν χρειάστηκα παραπάνω από πέντε λεπτά για να φτάσω στον προορισμό μου, το Horizon Blu.

Με το που ανοίγει η πόρτα του ξενοδοχείου τα προβλήματα της καθημερινότητας μένουν απέξω και η διάθεσή μου αλλάζει με ένα μαγικό τρόπο. Τα χαμόγελα των κοριτσιών της reception τόσο ζεστά και φιλικά με έκαναν από τα πρώτα λεπτά να νιώσω άνετα. Αφού συζητήσαμε και γνωριστήκαμε και πήρα τις πληροφορίες που ήθελα, μπήκα στο ασανσέρ για να πάω στο δωμάτιό μου. Ένιωσα για πρώτη φορά πώς είναι να είσαι τουρίστας στην πόλη σου! Μοναδική εμπειρία. Είχα ακούσει πολλά θετικά σχόλια για τα δωμάτια του Horizon Blu που ήθελα σαν τρελός να γνωρίσω και το δικό μου.



‏Ανοίγει η πόρτα και πραγματικά ένιωσα σαν να βρίσκομαι σε σκάφος. Λευκό χρώμα στους τοίχους, ξύλινες λεπτομέρειες και φυσικά το θαλασσινό μπλε να είναι ο πρωταγωνιστής της διακόσμησης. Το δωμάτιο πλήρως επιπλωμένο με όλες τις ανέσεις και με επιλογές επίπλων, υφασμάτων, χρωμάτων και λεπτομέρειών στην διακόσμηση που σε κάνουν να αισθάνεσαι ανάλαφρα και βολικά. Ένα τεράστιο διπλό κρεβάτι με αναπαυτικό στρώμα με όλα τα απαραίτητα μιας άνετης κρεβατοκάμαρας.

Μου τράβηξε την προσοχή το μαγικό έπιπλο με εργονομία Αστυνόμος Σαΐνης. Με ένα μαγικό κλικ μπορούσες να έχεις έναν χώρο για τον καφέ σου, ένα μικρό μπαράκι, ένα χώρο για να περιποιηθεις τον εαυτό σου μέχρι ένα πολύ άνετο γραφείο. Ένα άνετο καθιστικό με καναπέ και μια πολυθρόνα που θύμιζε αγκαλία. Τόσα πολλά πράγματα σώστα τοποθετημένα και διακοσμημένα ώστε να παρέχουν όλες τις ανέσεις χωρίς να "σκοντάφτεις πουθενά." Δωμάτιο με όλες τις ανέσεις για καθε είδους επισκέπτη. Μια τεράστια τζαμαρία που κάδραρε την ομορφιά του τόπου χώριζε το δωμάτιο από την βεράντα. Ανοίγω την τεράστια τζαμαρία και βγαίνω στην βεράντα. Μπροστά μου η αρμονική συνύπαρξη του Ταύγετου με την γαλάζια θάλασσα. Κάθησα στον καναπέ της βεράντας για να απολαύσω την ομορφιά και για να μαζέψω λίγη από την ενέργεια που απέπνεε ο τόπος.



Για φαγητό "ΔΕΞΙΑ"



‏Η ώρα είχε πάει τρεις και το στομάχι μου είχε αρχίσει να διαμαρτύρεται. Ο Διευθυντής του ξενοδοχείου Γεράσιμος Τράνακας μου είχε πει: "Αξίζει να δοκιμάσεις το μενού του Έκτωρα Botrini". Με οδηγό τα λόγια του έφτασα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Υπέροχος χώρος κάτω από μια τεράστια πέργκολα με αναπαυτικές καρέκλες που λειτουργεί ως αφετηρία για τα πιο επιτυχημένα γαστρονομικά ταξίδια. Κάθομαι στο τραπέζι μου και ξεκινάω το γεύμα μου με παραδοσιακό ζυμωτό ψωμί και φυσικά το καλαματιανό ελαιόλαδο.



‏Από το τραπέζι μου δεν θα μπορούσε να λείπει η παραδοσιακή χωριάτικη σαλάτα με μεσσηνιακή φέτα και καλαματιανό ελαιόλαδο. Για κυρίως πιάτο επέλεξα χοιρινά μπριζολάκια με ψητά λαχανικά και ρύζι  μπασμάτι με φρέσκα μυρωδικά. Ήταν τα πιο ωραία μπριζολάκια που έχω φάει στην ζωή μου. Σωστά ψημένα, αρωματισμένα με υπέροχα φρέσκα μυρωδικά και δίπλα τους καλοκαιρινά λαχανικά και το ρύζι basmati, που όλα μαζί δημιουργούσαν μια γευστική πανδαισία. Οι αισθήσεις μου ενεργοποιήθηκαν  από το στήσιμο και από τα αρώματα του πιάτου. Ο Έκτωρας Botrini έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα μενού με αρώματα και γεύσεις Μεσσηνίας με μικρές πινελιές μοντερνισμού. Ένα μενού που από τις σαλάτες μέχρι το επιδόρπιο τιμά και προβάλει τη μεσσηνιακή γαστρονομία.



Χαλάρωση στο χώρο της πισίνας



Κατά τις 7 το απόγευμα θέλησα να κάνω το μπάνιο μου και να ζήσω την εμπειρία της πισίνας. Μια πεντακάθαρη, άνετη πισίνα με έξυπνες ροές νερού σε ένα παιχνιδιάρικο ταξίδι που ευχαριστούσε το μάτι και το αυτί δροσίζοντας τον χώρο. Γύρω τις ξαπλώστρες, τραπεζάκια και ομπρέλες, αναπαυτικά καθιστικά και ταξιδιάρικες αιώρες σου δίνουν το δικαίωμα της επιλογής για τη κάλυψη κάθε επιθυμίας. Μπροστά τα κλαδιά από τους φοίνικες της παραλίας σου γνέφουν γλυκά στο απαλό φύσημα του αέρα. Στο βάθος η γαλάζια θάλασσα. Αν έπρεπε να τοποθετήσουν κάπου στην παραλία της Καλαμάτας, τις θέσεις των επίσημων προσκεκλημένων για να απολαύσουν το γαλάζιο του Μεσσηνιακού κόλπου ο βασιλικός θρόνος θα τοποθετείτο στο Horizon Blu. Με θέα το απέραντο των δύο γαλάζιων, του ουρανού και της θάλασσας συναντιούνται γλυκοφιλώντας το ένα το άλλο σε μια βαθυγάλανη μπλε γραμμή του ορίζοντα. Η ματιά μου συναντούσε δεξιά και αριστερά τους δύο χερσαίους όγκους, το ακρωτήριο Ακρίτα στα δεξιά ορατό μέχρι την κατάληξή του με το νησί Βενέτικο και στα αριστερά ένα μεγάλο τμήμα από το νοτιότερο ακρωτήρι της Βαλκανικής το Ταίναρο. Στα ανατολικά μεγαλόπρεπος ο Ταΰγετος φορτωμένος ιστορία και θρύλους αγναντεύει το πέλαγο με τα διάσπαρτα μικρά καραβάκια. Πίσω μου επισκέπτες του Horizon Blu απολάμβαναν το μπάνιο τους σε ιδιωτικές πισίνες  που παρέχει το ξενοδοχείο σε όσους αναζητούν πιο προσωπικές στιγμές. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι Το Horizon Blu είναι ένας προορισμός που μπορεί να καλύψει όλους τους επισκέπτες του. Από τις προσωπικές και ήσυχες στιγμές στις καλστημένες βεράντες των δωματίων μέχρι τη μεγάλη "πλατεία" με την άνετη πισίνα, τις ξαπλώστρες και τις αιώρες για να χαρεί κανείς τον ήλιο, τον καφέ και το cocktail του.

‏Η παραλία

Αφού περιπλανήθηκα στον χώρο της πισίνας και απόλαυσα τον καφέ μου στην ξαπλώστρα κατηφόρισα στην παραλία. Πεντακάθαρη θάλασσα  με ψιλό βότσαλο στην άκρη και άμμο πιο μέσα βαθαίνει ομαλά και αποτελεί ασφαλή προορισμό για άτομα κάθε ηλικίας. Άνετες ξαπλώστρες κάτω από από ψάθινες ομπρέλες σε κάνουν να θέλεις να κάτσεις εκεί για πάντα. Πιάνω τον κατάλογο για να δω τι μπορεί να απολαύσει κανείς στην παραλία του Horizon Blu, οι επιλογές άπειρες. Από δροσερούς καφέδες για νωρίς το πρωί, καλοκαιρινά σνακς και finger food για το μεσημέρι μέχρι εξωτικά ποτά για να απολαύσετε τα καλοκαιρινά  ηλιοβασιλέματα.

Για ποτό ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Το βράδυ γεμάτος ενέργεια μετά το μπάνιο ετοιμάστηκα και κατέβηκα για μια βόλτα στο pool bar. Υπέροχος χώρος με lounge διάθεση με περίμενε για να απολαύσω το cocktail μου. Οι επιλογες άπειρες και δελεαστικές.  Η κοπέλα που με σέρβιρε μου πρότεινε να δοκιμάσω το "The Med". Ένα cocktail που με ταξίδεψε μέχρι τη Χίο με το έντονο άρωμα  μαστίχας. Σίγουρα αυτό το cocktail κατέκτησε επάξια τη θέση του στην προσωπική μου λίστα με τα καλύτερα cocktail που έχω πιει.

Η εμπειρία του πρωινού



Το πρωινό του Horizon Blu αποτελεί από μόνο του μια ξεχωριστή εμπειρία. Σε μια αίθουσα με θέα τη θάλασσα και την πισίνα του ξενοδοχείου η ημέρα μου ξεκίνησε τέλεια. Έκανα τρεις βόλτες για να αποφασίσω τι θα βάλω στο πιάτο μου. Αμέτρητα πιάτα με άρωμα Μεσσηνίας δίνουν στον επισκέπτη να καταλάβει πραγματικά τι σημαίνει μεσσηνιακή κουζίνα.. Τα λαλάγγια, τα τοπικά παραδοσιακά τυριά, οι σπιτικές μαρμελάδες και οι ελιές έκλεβαν την παράσταση. Αφού ολοκλήρωσα την βόλτα μου στη μια πλευρά του μπουφέ πέρασα και από την άλλη. Τα ζεστά ντονατσάκια με την κολασμένη σοκολάτα, οι ολόφρεσκες κρέπες, οι χιλιάδες επιλογές σε κρουασανάκια, μου δημιούργησαν ξανά το γνωστό δίλημμα για το τι να διαλέξω. Ντελικάτες γεύσεις, άψογη παρουσίαση τόσο των πιάτων όσο και του προσωπικού δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον που πρέπει να έχει ένα πεντάστερο ξενοδοχείο. 

Θεωρώ μεγάλη επιτυχία του ξενοδοχείου το γεγονός ότι κατάφερε να με κάνει να αισθανθώ τουρίστας στην πόλη. Η ευγένεια του προσωπικού και το αληθινό τους χαμόγελο, η ατμόσφαιρα και τα συναισθήματα που έβγαζαν οι χώροι του ξενοδοχείου καθώς και οι γαστρονομικοί πειρασμοί συνετέλεσαν σε αυτό.

To Horizon Blu κρατάει συνεχώς τους ορίζοντές του ανοιχτούς και δημιουργεί. Σε λίγο ο χώρος ενός καταπληκτικού spa θα αποτελεί έναν ακόμα προορισμό χαλάρωσης.

Και αν αναρωτιέστε που είναι το "e" από τη λέξη blu, θα σας πω ότι εγώ το ανακάλυψα σε τρεις λέξεις: experience (εμπειρία), emotions (συναισθήματα), elegance(κομψότητα). Αυτό που μένει είναι να επισκεφθείτε και  εσείς το Horizon Blu και να ανακαλύψετε και εσείς τα δικά σας "e".

Περισσότερες πληροφορίες για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ