Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 08:27

Ανοιχτά 8 το πρωί με 8 το βράδυ 33 μουσεία κατά την θερινή περίοδο

Την πρωτοβουλία να ανοίγουν 33 μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι της χώρας από τις 8:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ κατά τη θερινή περίοδο, ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, από το Μουσείο της Ακρόπολης.

Η εν λόγω πρωτοβουλία «αφορά τα 33 μεγαλύτερα μουσεία της χώρας, τα οποία συγκεντρώνουν το 95% των επισκεπτών και των εισπράξεων, για την περίοδο από 1ης Απριλίου μέχρι και την 31η Οκτωβρίου».

«Εάν ο καθένας από εσάς γυρίσει με το μυαλό του σε περασμένα χρόνια, μιλώντας σε ξένους, κυρίως, αλλά και σε Έλληνες, υπήρχε πάντα αυτό το αδυσώπητο ερώτημα: ‘Καλά, στην Ελλάδα του πολιτισμού, είναι δυνατόν να μην μπορεί ο ξένος που έρχεται από την Ιαπωνία ή από την Αυστραλία να πάει σε ένα μουσείο και να το βρει ανοιχτό; Να θέλει να επισκεφθεί τους Δελφούς το Σαββατοκύριακο και να μην μπορεί γιατί είναι κλειστοί;’. Αυτό, έληξε. Και είναι ένα ουσιαστικό βήμα προόδου, που δεν έχει να κάνει με καμία ιδεολογία», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Επίσης σημείωσε πως θα προωθηθούν πολιτικές αναβάθμισης και συντήρησης των μουσείων, καθαριότητας και πρασίνου στον περιβάλλοντα χώρο, πωλήσεων αντιγράφων, καθώς και ανασυγκρότησης του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ).

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε πως πολίτες που έχουν στην κατοχή τους κάρτα ανεργίας θα μπορούν να επισκέπτονται όλα τα μουσεία δωρεάν.

 

 

NOTOSPORT