Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014 09:51

Ο Ελληνικός βυθός στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Ταξίδι στην υποβρύχια Ελλάδα" φιλοξενεί ο  Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

Το νέο αυτό «φωτογραφικό ταξίδι», μια πρωτοβουλία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της ΜΚΟ «Υδροναύτες», έχει στόχο να παρουσιάσει στο κοινό την ομορφιά της υποβρύχιας Ελλάδας, όπως τη γνωρίζουμε αλλά και όπως υπομονετικά περιμένει να την ανακαλύψουμε μέσα από το φακό. Παράλληλα όμως αυτή η φωτογραφική «κατάδυση» σε ένα σιωπηλό αλλά και ολοζώντανο κόσμο ομορφιάς, ζητά με πάθος την αφύπνισή μας, με στόχο την πιο αναγκαία από ποτέ προστασία του υποθαλάσσιου πλούτου της χώρας μας.  

Η έκθεση θα παρουσιάζεται από τη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου, έως 30 Απριλίου 2013, στο χώρο «Περιβάλλον & Πολιτισμός», στο επίπεδο αναχωρήσεων του αεροδρομίου (είσοδος 3 / χώρος προσβάσιμος καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου).

Οι «Υδροναύτες»

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Υδροναύτες» δημιουργήθηκε το 2010 και ουσιαστικά έγινε το μέσο με το οποίο οι ‘Έλληνες ερασιτέχνες αυτοδύτες μπόρεσαν να εκφράσουν έμπρακτα την ευγνωμοσύνη τους προς τον υδάτινο κόσμο για όσα τους έχει προσφέρει στις περιηγήσεις τους. Προσπαθώντας να συμβάλλουν στην προστασία του, πραγματοποιούν εθελοντικές δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε ολόκληρη την Ελλάδα σε μια διαρκή προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας στα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και στην διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης.
www.ydronaftes.gr