Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013 10:03

Εορταστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

Ανακοινώθηκε χθες το μεσημέρι το αναλυτικό πρόγραμμα για τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς από το Δήμο Καλαμάτας και τη "Φάρις". Τα φώτα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Κεντρική  Πλατεία θα ανάψουν αύριο στις 8 το βράδυ και στην προκυμαία μεθαύριο στις 7.30 το βράδυ.

Η συνέντευξη τύπου δόθηκε στο ΔΗΠΕΘΕ και παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι των συλλόγων και των φορέων που λαμβάνουν μέρος στις γιορτές της πόλης.
Ο πρόεδρος της "Φάρις" Νίκος Μπασακίδης σχολίασε πως δεν θα κλείσουν οι σχολές της "Φάρις" ... "όπως θέλουν οι δημοσιογράφοι" και πρόσθεσε ότι τα Χριστούγεννα στην Καλαμάτα θα περιλαμβάνουν θέατρο, παιχνίδι, κεράσματα, εκθέσεις, στολισμούς, μουσική, χορό κ.α. όχι μόνο στο κέντρο της πόλης, αλλά και στην παραλία και στα δημοτικά διαμερίσματα. Στη συνέχεια μίλησαν οι: Αργύρης Κουδούνης πρόεδρος Δημοτικής Φιλαρμονικής, Γιάννης Μανδηλάρης πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Ιωάννα Ραβάνη από το ΚΠΕ, Χάρης Κριτσωτάκης από την "Αρμονία", Λούλα Κουτραφούρη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Σπερχογείας, Ολγα Καλογεροπούλου από τη Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο, Δημήτρης Ηλιόπουλος από τον "Ακρίτα", Εφη Καμπουγέρη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρής Μαντίνειας. Μόλις έφτασε στο ΔΗΠΕΘΕΚ ο δήμαρχος κ. Νίκας σημείωσε πως ο δήμος δεν συζητά κανένα ενδεχόμενο για κλείσιμο των σχολών της "Φάρις", γιατί η παρουσία της είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πολιτιστική και κοινωνική ζωή της πόλης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δεκέμβριος 2013

- Παρασκευή 13, 7.15 Μ.Μ. χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια των Χριστουγέννων από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, 8 άναμμα των φώτων του χριστουγεννιάτικου δένδρου στην πλατεία.

- Σάββατο 14, στην κεντρική πλατεία: χριστουγεννιάτικο εργαστήρι από το Κέντρο Προσχολικής Αγωγής "Λιλιπούπολη", 10 «Ελα παίξε - φτιάξε!» από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, «Παιζώ-δρομος» από το Κέντρο Νέων Καλαμάτας, «Τεχνηέντως» Οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου παρουσιάζουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές, «Χριστούγεννα αγάπης και αλληλεγγύης» συλλογή λαδιού για ευπαθείς ομάδες από τους Εθελοντές του Δημοτικού Παντοπωλείου.
Στις 7.30 μ.μ. άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου στην προκυμαία, χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και κεράσματα, 9.30 μ.μ. "Εlite" φιλανθρωπικό χορευτικό γκαλά "Just dancing".

- Κυριακή 15, στην κεντρική πλατεία: «Παιζώ-δρομος» από το Κέντρο Νέων Καλαμάτας, «Χριστούγεννα αγάπης και αλληλεγγύης» συλλογή λαδιού για ευπαθείς ομάδες από τους Εθελοντές του Δημοτικού Παντοπωλείου.

- Δευτέρα 16, 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία: χριστουγεννιάτικες ευχές, δημιουργίες και μελωδίες με τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε. Καλαμάτας. Στις 7.30 μ.μ. εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικών έργων του Βασίλη Φωτόπουλου. Επιμέλεια έκθεσης Μάνος Στεφανίδης (στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος»).

- Τρίτη 17, στην κεντρική πλατεία: 10 π.μ. χριστουγεννιάτικες ευχές, δημιουργίες και μελωδίες με τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε. Καλαμάτας, «Αρωμα Χριστουγέννων» εκδηλώσεις Εκπαιδευτηρίων Μπουγά - Κέντρου Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης "Αχτόδα" - Ι.Ι.Ε.Κ. "Ορίζων". Στις 9 μ.μ. στο Πνευματικό: «Χριστός γεννάται δοξάσατε...» Χριστουγεννιάτικη Συναυλία από τη Χορωδία «ΑρμονίαΑ» και το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, είσοδος ελεύθερη.

- Τετάρτη 18 στην κεντρική πλατεία: 10 π.μ. χριστουγεννιάτικες ευχές, δημιουργίες και μελωδίες με τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε. Καλαμάτας, «Ανακυκλώνω Χριστουγεννιάτικα» από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας. Στις 7..30 μ.μ. χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη χορωδία και την ορχήστρα του 21ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Συλλόγου «Ακρίτας».

- Πέμπτη 19 στην κεντρική πλατεία: 10.00 π.μ. «Ανακυκλώνω Χριστουγεννιάτικα» από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, χριστουγεννιάτικες ευχές, δημιουργίες και μελωδίες με τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε. Καλαμάτας - Η «Μπάντα Κουράγιο» του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, με σπουδαστές σαξοφώνου της τάξης του Γ. Μουνδρουλέα, χρωματίζει με χριστουγεννιάτικες νότες και παραμύθια τα σχολεία της πόλης.

- Παρασκευή 20 στην κεντρική πλατεία: «Το σπιτάκι των τριτέκνων» Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες, γλυκίσματα και δρώμενα για τους μικρούς μας φίλους, από το Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Μεσσηνίας «Η υπομονή» παρουσιάζει τα έργα των παιδιών του, στις 10 π.μ. κάλαντα, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και γλυκίσματα από το 19ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Στις 6 μ.μ. «Το πνεύμα των Χριστουγέννων» χριστουγεννιάτικο σόου 4 ωρών - μουσικοχορευτικό θέαμα από χορευτές, μουσικούς, ηθοποιούς, παρουσιαστές από τη σχολή "Fame Dance Academy", 8 μ.μ. εγκαίνια έκθεσης «Με χρώματα από αστέρια» των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου της «Φάρις», στο Πνευματικό.

- Σάββατο 21 στην κεντρική πλατεία: «Το σπιτάκι των τριτέκνων» Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες, γλυκίσματα και δρώμενα για τους μικρούς μας φίλους, από το Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Μεσσηνίας «Η υπομονή» παρουσιάζει τα έργα των παιδιών του, 10 π.μ. «Πενία τέχνας κατεργάζεται...» εορταγορά από το 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, 11 «Χριστουγεννιάτικο δένδρο γεμάτο ευχές» εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικου δένδρου, με ελεύθερη συμμετοχή από το Εικαστικό Εργαστήρι της «Φάρις», 11.30 «Προσκύνημα των αιώνων... στη Φάτνη» κάλαντα, ύμνοι των Χριστουγέννων και δρώμενα από τη χορωδία και το Θεατρικό Τμήμα του Α' ΚΑΠΗ.

- Κυριακή 22 στην κεντρική πλατεία: ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Μεσσηνίας «Η υπομονή» παρουσιάζει τα έργα των παιδιών το, «Το σπιτάκι των τριτέκνων» Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες, γλυκίσματα και δρώμενα για τους μικρούς φίλους από το Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας. Στις 7 και στις 9 μ.μ. «…Μ’ ένα σακί αλεύρι να στήσουμε τραγούδι να στήσουμε χορό» της «Φάρις» » Δημοτική Σχολή Χορού και Χορωδίες - Συμφωνικά σύνολα Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, στο Πνευματικό, η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

- Δευτέρα 23 στην κεντρική πλατεία: «Χριστουγεννιάτικο bazaar» Θάλπος Καλαμάτας, «Χριστουγεννιάτικο bazaar» Παιδικά Χωριά SOS, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Μεσσηνίας «Η υπομονή» παρουσιάζει τα έργα των παιδιών του. Στις 6.30 μ.μ. «Το μεγαλύτερο δώρο»: Η ιστορία του τέταρτου μάγου. Μουσική εκδήλωση των τάξεων Μουσικής Προπαιδείας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. Συμμετέχουν και τα Τμήματα Εγχόρδων, Φλάουτου με ράμφος και Υποχρεωτικής Αρμονίας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας στο Πνευματικό. Από τις 7 μ.μ. «Περιδιαβαίνω την πόλη καλαντίζοντας...» κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

- Τρίτη 24 στην κεντρική πλατεία: ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Μεσσηνίας «Η υπομονή» παρουσιάζει τα έργα των παιδιών του,  «Χριστουγεννιάτικο bazaar» Θάλπος Καλαμάτας, 12 μ. «Χριστούγεννα - Πρωτούγεννα, πρώτη γιορτή του χρόνου» κάλαντα από τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

- Παρασκευή 27 στην κεντρική πλατεία: ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Μεσσηνίας «Η υπομονή» παρουσιάζει τα έργα των παιδιών του, στις 7 μ.μ. παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια με τη χορωδία και την κομπανία του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσσηνίας.
Στις 12 μ. «Τοπικές γεύσεις μετά μουσικής» στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας.

- Σάββατο 28 στην κεντρική πλατεία: ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Μεσσηνίας «Η υπομονή» παρουσιάζει τα έργα των παιδιών του, «Χριστουγεννιάτικο bazaar, λιχουδιές - κεράσματα, ενημέρωση» από το Σύλλογο Οικογένειας και το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ "Κύτταρο", 10 π.μ. «Χριστούγεννα με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων», 11 «Παιχνιδίσματα... φτερουγίσματα... ένα μάτσο γέλια!» από το Θεατρικό Σχήμα «Συν 1 - Μιχάλης Τούμπουρος».
Στις 12 μ. κάλαντα και εορταστικές μελωδίες από το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας στον πεζόδρομο της Αριστομένους.

- Κυριακή 29 στην κεντρική πλατεία: ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Μεσσηνίας «Η υπομονή» παρουσιάζει τα έργα των παιδιών του, «Χριστουγεννιάτικο bazaar, λιχουδιές - κεράσματα, ενημέρωση» από το Σύλλογο Οικογένειας και το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ "Κύτταρο", 10 π.μ. «Χριστούγεννα με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων», 11 π.μ. «Εορταστικό bazaar, κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και παραδοσιακό μανιάτικο κέρασμα» από το Χορευτικό Ομιλο «Λεύκιππος». Στις 11.30 προβολή της ταινίας "Χριστουγεννιάτικη Ιστορία" (The muppet Christmas Carol - Scrooge), για παιδιά από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, είσοδος ελεύθερη στο ΔΗΠΕΘΕΚ. Στις 7 μ.μ. παράσταση Καραγκιόζη προσφορά του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας στην κεντρική πλατεία.

- Δευτέρα 30 στην κεντρική πλατεία: ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Μεσσηνίας «Η υπομονή» παρουσιάζει τα έργα των παιδιών του, χριστουγεννιάτικο bazaar Παιδικά Χωριά SOS, χριστουγεννιάτικο bazaar, λιχουδιές - κεράσματα, ενημέρωση από το Σύλλογο Οικογένειας και το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ "Κύτταρο".

- Τρίτη 31 στην κεντρική πλατεία: 9 π.μ. κάλαντα και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Μεσσηνίας «Η υπομονή» παρουσιάζει τα έργα των παιδιών του, 12 μ. «Ταχυδρομείο ευχών, Διεύθυνση: Αγιος Βασίλης» τα παιδιά στέλνουν τις ευχές τους. Στη 1 μ.μ. «Αποχαιρετώντας το 2013 με μουσική και κεράσματα» στο Ιστορικό Κέντρο. Στις 11.30 μ.μ. «2014 ευχές» υποδοχή του Νέου Ετους στην κεντρική πλατεία.

- Στο Πνευματικό Κέντρο θα υπάρχει η έκθεση «Αποτυπώνοντας τη γιορτινή Καλαμάτα», με προβολή φωτογραφιών από τη Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας καθ’ όλη τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων.
 
- Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στις Τοπικές Κοινότητες:
Δεκέμβριος

- Σάββατο 14 στις 6 μ.μ. στον Αρι άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου με μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική και κεράσματα.

- Κυριακή 15 στις 6 μ.μ. στη Σπερχογεία «Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα» άναμμα δένδρου, κάλαντα, χοροί και λιχουδιές από το Σύλλογο Γυναικών Σπερχογείας «Η Αγία Κυριακή».
Στις 7 μ.μ. στο Πλατύ άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου με ζωντανή μουσική και κεράσματα.

- Τετάρτη 18 στις 6 μ.μ. στα Αρφαρά χριστουγεννιάτικες μουσικές διαδρομές από το οργανικό σύνολο «Μπάντα κουράγιο» του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, με σπουδαστές σαξοφώνου της τάξης
του Γ. Μουνδρουλέα.

Στις 7 στη Θουρία άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου με μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική και κεράσματα.
- Παρασκευή 20 στις 6 μ.μ. στα Αρφαρά άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου με μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική και κεράσματα.

- Κυριακή 22, στις 7 μ.μ. στο Αριοχώρι άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου με μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική και κεράσματα.

- Κυριακή 29 στις 11 π.μ. στην Αρτεμισία σριστουγεννιάτικη εορταγορά με τοπικά προϊόντα.

Επιμέλεια: Γιούλα Σαρδέλη

NOTOSPORT