Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 01:32

Η «Άνοιξη των Πλήκτρων» συνεχίζεται στην Καλαμάτα

Η κοινωφελής επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με την σημαντική χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια και την στήριξη του συλλόγου «Τέρψις» διοργανώνει και φέτος τον κύκλο «Άνοιξη των Πλήκτρων» που είναι ένας πολύ πετυχημένος θεσμός που αφορά μια σειρά από πιανιστικά ρεσιτάλ αλλά και γενικότερα συναυλίες με πληκτροφόρα όργανα.

Στόχος είναι να παρουσιαστεί το ρεπερτόριο του πιάνου αλλά και άλλων πληκτροφόρων οργάνων σε όλο το χρονικό πλαίσιο του ρεπερτορίου, ενώ γίνεται προσπάθεια να υπάρχουν πάντα έργα του 20ου και 21ου αιώνα και ιδιαίτερα έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών.

Επόμενο ρεσιτάλ πιάνου στον κύκλο «Άνοιξη των πλήκτρων» την Τετάρτη 25/04 στις 21:00, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με θέμα «Πιανιστικές Ιστορίες και Μύθοι» / » Piano stories and tales».

Ο πιανίστας Μάνος Κιτσικόπουλος θα παρουσιάσει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα όπου αριστουργήματα των Σοπέν, Λιστ και Ντεμπισσύ συνομιλούν με συνθέσεις των Άρβο Παρτ και Τσικ Κορέα. Κοινός τόπος: Η ιστορία ή ο μύθος πίσω από τη μουσική. Εμπειρίες και συναισθήματα που έγιναν ήχος. Πιανιστικές ιστορίες που αναβιώνουν, συνθέτοντας έναν καμβά γεμάτο από αντιθέσεις και χρώματα…