Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 10:20

Έρχεται το 2ο Santa Fun Καλαμάτας - Άϊ Βασίληδες θα «πλημμυρίσουν» την κεντρική πλατεία

Μια άκρως χριστουγεννιάτικη βόλτα με μουσική, χορό και κεράσματα, θα έχουν τη χαρά να απολαύσουν όσοι βρεθούν στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας το Σαββάτο 23 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 12:00.

Πρόκειται για το 2ο Santa Fun Καλαμάτας, στο οποίο μικροί και μεγάλοι μεταμορφώνονται σε Άϊ Βασίληδες και διασχίζουν τους δρόμους της Καλαμάτας,

Σε σχετική ανακοίνωση μάλιστα στο facebook αναφέρονται τα εξής: Για 2η συνεχή χρονιά, μικροί και μεγάλοι μεταμορφώνονται σε Άϊ Βασίληδες και διασχίζουν τους δρόμους της πόλης μας, παρέα με μουσική, χορό και πολλά κεράσματα.

Zήσε κι εσύ ένα άκρως εορταστικό κλίμα, μια υπέροχη "κόκκινη" βόλτα στο κέντρο της πόλης και μοίρασε δώρα αγάπης στα παιδιά και εφήβους με αυτισμό.

Το «Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Νομού Μεσσηνίας» ξεκίνησε τη λειτουργία του 1η Ιουνίου 2009 με σκοπό τη στήριξη, εντελώς δωρεάν, 15 παιδιών και εφήβων και τις οικογένειές τους. 

Ωστόσο, οι ανάγκες και οι απαιτήσεις για υποστήριξη από το Κέντρο έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, καθώς είναι η μόνη εξειδικευμένη δομή για αυτισμό στη Μεσσηνία (αλλά και σε άλλους όμορους νομούς) με αποτέλεσμα να υποστηρίζονται περίπου 25 παιδιά και έφηβοι με τις οικογένειές τους και να εκκρεμούν και άλλα αιτήματα.

Το Κέντρο στεγάζεται σε κτήρια που έχουν παραχωρηθεί από το Δήμο Καλαμάτας και έχουν επισκευαστεί και διαμορφωθεί πλήρως, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διατάξεις από Ευρωπαϊκά προγράμματα και δωρεές ιδιωτών και φορέων.

Εποπτεύον φορέας της λειτουργίας του Κέντρου Ημέρας, είναι ο «Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας» και η Δ/νση Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας, το οποίο έχει και την ευθύνη χρηματοδότησής του. 

Πάρε τη στολή σου και έλα μαζί μας στο 2ο Santa Fun Καλαμάτας. Ραντεβού το Σαββάτο 23/12/2017, ώρα 12:00 μμ. στη Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας.

Η εγγραφή και παραλαβή στολών για το 2ο Santa Fun Καλαμάτας θα γίνετε στο κατάστημα COSMOS Ιατροπούλου & Αριστομένους στο συντριβάνι της κεντρικής πλατείας Καλαμάτας.

Το κόστος κάθε στολής είναι 6,00€ .Η στολή θα διατίθεται σε 3 διαφορετικά μεγέθη παιδικά, εφηβικά και ενηλίκων.