Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 12:27

Θεατρικός Νοέμβρης στην Καλαμάτα - Που πας, τι κάνεις, τι να δεις!

Μπορεί με τον ερχομό του Νοέμβρη να ήρθαν τα πρώτα κρύα, κάνοντας του περισσότερους να "μαζευτούν" στο κέντρο, όπως αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν επιλογές για έξοδο.

Ειδικότερα, από πλευράς τέχνης, υπάρχουν θεατρικές παραστάσεις που αξίζει να παρακολουθήσουμε, με την κάθε μια να έχει την δικιά της ιδιαιτερότητα.

Πάμε να δούμε λοιπόν τι "παίζει" μέσα στο μήνα...

“Κομμάτια και θρύψαλα” στο Θέατρο Νηπιαγωγείο

Τρία μονόπρακτα από τη συλλογή “Κομμάτια και θρύψαλα” του Γιώργου Σκούρτη παρουσιάζει η ομάδα “Re-Act” στο Θέατρο Νηπιαγωγείο κάθε Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη στις 9.30 μ.μ. στο Θέατρο Νηπιαγωγείο, ΛεΪκων 24.

Στην “Υστερία”, τον “Ανεργο “και τα “Θρύψαλα” σκιαγραφείται η σχέση 3 ζευγαριών σε κρίση. Ο Γιώργος Σκούρτης στην εν λόγω συλλογή αποτυπώνει τις κοινωνικές ασθένειες της εποχής του, ασθένειες που είναι τρομακτικά οικείες και σήμερα.  

Οι συντελεστές είναι οι: σκηνοθεσία: Καλλιρρόη Βελέντζα, ερμηνείες: Απόστολος Μεσσανάκης, Καλλιρρόη Βελέντζα, ήχος/φώτα: Διονύσης Μαλαπάνης, σκηνικά/κοστούμια: “Re-Act”. 

«Ο μικρός Μανουήλ και η Σολομώντεια λύση» στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

Από 5 Νοεμβρίου 2017 και κάθε Κυριακή στις 11:30 μια παράσταση όχι μόνο για παιδιά, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Καλαμάτας, με εξαιρετικές ερμηνείες και σημαντικά νοήματα.

Παίζουν οι: Καλλιρρόη Βελέντζα, Εύη Γιαννακοπούλου, Αγγελος Μαρίνης, Απόστολος Μεσσανάκης, Αρης Τσαμπαλίκας, Γιώργος Τσαπόγας. Η σκηνοθεσία είναι της Αννέτας Παπαθανασίου, τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε ο Αλέξανδρος Κομπόγιωργας και τη μουσική ο Δημήτρης Λέκκας. Οι φωτισμοί είναι του Παναγιώτη Μανούση και βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Γιώργος Τσαπόγας.

«Επείγοντα Περιστατικά» στο Πνευματικό Κέντρο

Με την παράσταση «Επείγοντα Περιστατικά», του γνωστού κομίστα Αρκά θα κάνει πρεμιέρα το Νοέμβριο η νεοσύστατη θεατρική ομάδα «Fraction».

Είναι μια πολιτικοκοινωνική αλληγορία δύο πράξεων, «Εχθροί εξ αίματος» και « Βιολογικός μετανάστης», που αποτυπώνει με ευφυές χιούμορ την σύγχρονη πραγματικότητα. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας από τις 19 έως και τις 24 Νοεμβρίου.

«Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής

Πρόκειται για ένα έργο σταθμό, από τα κορυφαία και πιο γνωστά της παγκόσμιας δραματουργίας. 10 – 19 Νοεμβρίου 2017, Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή στις 21:15 και Σάββατο – Κυριακή στις 20:00, στο Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής (ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ).

Οι συντελεστές είναι οι: σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης, µετάφραση: Αντώνης Θεοδώρου, µουσική επιμέλεια: Μιμίκα Τάσση, σκηνικά-κοστούμια-φωτισµοί: Κώστας Κατσουλάκης, βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Πετρουλέα. Παίζουν µε σειρά εμφάνισης: Σοφία Μποτσέα, Νίκος Κυριακουλάκος, Νίκος Καπόπουλος, Γιώτα Μπούνα, Χαρούλα Νίκου.

«Οι χήρες της Φίοντορ» στο Πνευματικό Κέντρο

Την παράσταση «Οι χήρες της Φίοντορ» ανεβάζει η θεατρική ομάδα «Οψις» σε πρωτότυπο κείμενο του Πάνου Ηλιόπουλου και του Ανδρέα Καρασπήλιου και σε σκηνοθεσία Πάνου Ηλιόπουλου.

Το έργο θα ανέβει στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας για 6 μόνο παραστάσεις, από 8 έως τις 13 Νοεμβρίου, στις 9.30 μ.μ.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι: Ελένη Αναγνωστοπούλου, Καλλιρρόη Βίγκου, Κέλλυ Βραχά, Διονύσης Γιαννόπουλος, Ελβίνα Γιαννούλη, Αγγελική Γρίβα, Πάνος Ηλιόπουλος, Θοδωρής Καλογερόπουλος, Δημήτρης Καρακούσης, Κάλλι Κολόζη, Ηρώ Κωνσταντοπούλου, Μαρία Λαδά, Σταύρος Παναγιωτόπουλος, Παναγιώτα Ψαρρέα.

Φωτογραφία εξωφύλλου - jimsrl