Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017 13:21

Το «Follies» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τα καλλίγραμμα κορίτσια του «Follies» ανεβαίνουν για πρώτη φορά στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας φορώντας αστραφτερά κοστούμια στολισμένα με στρας και μακιγιάζ με γκλίτερ!

Το θρυλικό μιούζικαλ του Αμερικανού Stephen Sondheim [Στήβεν Σόντχαϊμ], ο οποίος έχει βραβευτεί με Όσκαρ, Τόνυ, Γκράμμυ και Ολιβιέ,  επιστρέφει στη βρετανική πρωτεύουσα ύστερα από 15 χρόνια, σε μια φαντασμαγορική παραγωγή που έχει αποσπάσει πέντε αστέρια από τους βρετανούς κριτικούς και είναι ήδη sold out!

Η καλύτερη μουσικοθεατρική παράσταση του φθινοπωρινού Λονδίνου από έναν θίασο 37 καλλιτεχνών με πρωταγωνίστρια την εκπληκτική Imelda Staunton [Ιμέλντα Στώντον] (Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;) και τους Peter Forbes [Πήτερ Φορμπς], Philip Quast [Φίλιπ Κουάστ] και Janie Dee [Τζέηνι Ντη] στους κεντρικούς ρόλους. Μαζί τους, 20μελής ορχήστρα. Μια εμπνευσμένη σκηνοθεσία από τον επίσης πολυβραβευμένο Dominic Cooke [Ντόμινικ Κουκ] (The Comedy of Errors) που αποδίδει πιστά τη λάμψη της χρυσής εποχής του μιούζικ χολ και του καμπαρέ. «Follies», το μπλόκμπαστερ του παγκόσμιου μουσικού θεάτρου με τα 7 βραβεία Τόνυ, σε απευθείας μετάδοση από το Olivier Theatre την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στις 9:00 το βράδυ. Η δορυφορική προβολή στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη (με αγγλικούς υπότιτλους) πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το British Council στο πλαίσιο της σειράς National Theatre Live.

«Follies»

Νέα Υόρκη, 1971. Στο θέατρο Βάισμαν, που την επομένη θα κατεδαφιστεί, έχει στηθεί ένα  πάρτι. Τριάντα χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση εκεί, τα ηλικιωμένα πλέον μέλη  του γυναικείου συγκροτήματος Follies πίνουν, τραγουδούν κι αραδιάζουν ψέματα.

NT LIVE – «Follies»

Moυσική – στίχοι: Stephen Sondheim (γενν. 1930)

Kείμενο: James Goldman

Συνολική διάρκεια: 2 ώρες και 10 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Συντελεστές

Σκηνοθεσία - Dominic Cooke 

Σκηνικά, κοστούμια - Vicki Mortimer 

Χορογραφία - Bill Deamer 

Μουσική επιμέλεια - Nicholas Skilbeck 

Ενορχηστρώσεις - Jonathan Tunick 

Μουσική διεύθυνση - Nigel Lilley 

Σχεδιασμός φωτισμών - Paule Constable 

Σχεδιασμός ήχου - Paul Groothuis  

Τιμές εισιτηρίων

8 € (φοιτητικά, AMEA) και 15 €

210 72.82.333 

www.megaron.gr