Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 15:49

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τον συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία και μουσική θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν γονείς και παιδιά στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Πρόκειται για εκπαιδευτικά προγράμματα με τίτλο «Τα Σαββατοκύριακα μικροί μεγάλοι στο Μουσείο» που αφορούν τα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου και απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 2 έως 12 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, τα εργαστήρια είναι τα εξής:

- Παίζοντας με ρυθμό. Εργαστήρια για γονείς και παιδιά 2-3,5 ετών: Παιχνίδια με ήχους, ιστορίες με διαφορετικό ρυθμό, μουσικές απ' όλον τον κόσμο, ρυθμικές κινήσεις του σώματος και έργα που έχουν κίνηση και ρυθμό, συνθέτουν το γαϊτανάκι των φετινών εργαστηρίων, που θα διαρκέσουν ως τον Μάιο. Γονείς και παιδιά θα πειραματιστούν με διαφορετικούς ήχους, θα παίξουν με υλικά δημιουργώντας ρυθμικές συνθέσεις και θα συμμετέχουν στα παραμύθια κρατώντας τον ρυθμό. Με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και την αναπτυξιακή Ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου. Εισιτήριο: 15 ευρώ. Φίλοι ΜΚΤ: 12 ευρώ (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο). Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: 12 ευρώ.

- Νομάδες-Περιπλανητές του κόσμου. Για παιδιά 4-5 ετών: Από τις τούνδρες της Μογγολίας στην έρημο Σαχάρα, από τις πεδιάδες της Οκλαχόμα στα βουνά του Αφγανιστάν, από την Πίνδο στην Τασμανία και από την Αρχαιότητα στο Τώρα. Στο φετινό εργαστήριο, μικροί και μεγάλοι θα περιπλανηθούν σε όλα τα μέρη, μαζί με τους νομάδες του κόσμου. Με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και την αναπτυξιακή ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου. Εισιτήριο: 10 ευρώ. Φίλοι ΜΚΤ: 7 ευρώ (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο). Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο (το δεύτερο ή τρίτο παιδί): 7 ευρώ.

- Ένα Μουσείο στα μέτρα μου. Για παιδιά 5-7 και 7-10 ετών: Το θέμα των φετινών εργαστηρίων είναι τα μουσεία του κόσμου. Μικρά και μεγάλα μουσεία, γνωστά και λιγότερο γνωστά. Μουσεία τέχνης, αρχαιολογικά, αλλά και άλλα πρωτότυπα, περίεργα και μοναδικά μουσεία. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν όλα αυτά τα μουσεία, να μάθουν για τα έργα τέχνης που υπάρχουν σε αυτά και χρονολογούνται από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας και να γνωρίσουν το έργο γνωστών, και όχι μόνο, καλλιτεχνών. Με την εικαστικό-Art Therapist Νιόβη Σταυροπούλου και την εικαστικό Χρυσούλα Πλακιώτη. Εισιτήριο: 12 ευρώ. Φίλοι ΜΚΤ: 10 ευρώ (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο). Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο (το δεύτερο ή τρίτο παιδί): 10 ευρώ.

- Διαδρομές στο Μουσείο. Για γονείς και παιδιά 6-12 ετών: Ποιες ιστορίες κρύβονται στα αντικείμενα του Μουσείου; Τι λείπει από τα κυκλαδικά ειδώλια; Τι σχέση έχει ο Κυκλαδικός Πολιτισμός με τα στοιχεία της φύσης; Τα γουρουνάκια με τα παιδιά; Ο αθλητισμός με τους Θεούς; Ο κισσός με τη διασκέδαση; Ποιες μαγικές δυνάμεις μπορούσε να έχει ένα πήλινο αγγείο; Σε ποιο νησί έβρισκαν οι αρχαίοι τα πιο πολύτιμα υλικά της εποχής τους; Πώς περνούσαν οι μέρες και οι νύχτες στην αρχαία Αθήνα; Φέτος, οι διαδραστικές ξεναγήσεις στο Μουσείο γίνονται πιο... μυστηριώδεις. Με την αρχαιολόγο-μουσειοπαιδαγωγό Κατερίνα Σταμίδη. Εισιτήριο: 5 ευρώ.

Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 7294220, Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00-13:00. Περισσότερες πληροφορίες για τις ημερομηνίες και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Σαββατοκύριακου στην ιστοσελίδα www.cycladic.gr.

ΑΠΕ-ΜΠΕ