Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015 18:14

Η μυστηριώδης νυχτερινή ζωή στο Λονδίνο

Το μελαγχολικό -λόγω καιρού- Λονδίνο, είναι η πρωτεύουσα της Αγγλίας. Όταν κάποιος σκέφτεται την πόλη, στο μυαλό του έρχονται εικόνες από δεξιοτίμονα αυτοκίνητα, από τα χαρακτηριστικά διώροφα κόκκινα λεωφορεία, από το μεγαλειώδες Big Ben και από τις γραφικές λονδρέζικες  pubs.

Η βραδινή ζωή στο Λονδίνο είναι ενδιαφέρουσα από την άποψη ότι εκτός από τα συνηθισμένα clubs και τις pubs, έχει να σου προσφέρει και μια εναλλακτική, underground και «μυστική» νυχτερινή εμπειρία σε bars της πόλης.

Έτσι, έχετε την επιλογή είτε να απολαύσετε το ποτό σας σε ένα κλασικό και συνηθισμένο μέρος, είτε να διαβάσετε το άρθρο μας και σε περίπτωση που βρεθείτε στο Λονδίνο να επισκεφθείτε κάποιο από τα κρυφά και underground bars της πόλης που σας παρουσιάζουμε παρακάτω.

Happiness Forgets

Στη περιοχή της Hoxton Square βρίσκεται το Bar Happiness Forgets , χωμένο δίπλα σε ένα Ταϊλανδέζικο εστιατόριο.Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή underground bar και είναι γνωστό για τα ιδιαίτερα cocktails του , για την όμορφη μουσική καθώς επίσης και για το εξυπηρετικότατο προσωπικό του. Είναι ένας χώρος μικρός μεν αλλά πολύ cozy. Έτσι μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας σε ένα όμορφο και ιδιαίτερα διαμορφωμένο underground χώρο.

Experimental Cocktail Club

Αν θέλετε να δοκιμάσετε συγκλονιστικά cocktails πρέπει οπωσδήποτε να πάτε στο Experimental Cocktail Club. Βρίσκεται στην περιοχή της Chinatownκαι  και πραγματικά είναι πολύ καλά κρυμμένο αφού μπορεί να το προσπεράσεις χωρίς να το καταλάβεις.  Τα ποτά σας σερβίρονται σε πειραματικούς σωλήνες (λες και είσαι σε χημείο) και σε συνδυασμό με το υπέροχο με καθρέφτες και τούβλα decor , σίγουρα θα σας κάνει να το λατρέψετε.

Mayor of Scaredy Cat Town

Στην περιοχή Spitalfields βρίσκεται αυτό το ιδιαίτερο bar. Δεν το ανακαλύπτεις εύκολα καθώς για να μπει κάποιος μέσα στο bar λέγεται ότι υπάρχει κάποιου είδους συνθηματικό. Είναι ένα υπόγειο cocktail bar με χαμηλό φωτισμό,ωραία ποτά,ένα πολύ καλοφτιαγμένο μενού και ιδιαίτερο decor αφού που η πόρτα της εισόδου του μοιάζει με πόρτα ψυγείου SMEG.

CellarDoor

Το CellarDoor bar βρίσκεται στην περιοχή του Covent Garden . Είναι ένα bar διαφορετικό από τα υπόλοιπα καθώς το πρόγραμμά του είναι μουσικοθεατρικό και έτσι το κατατάσσει στις vintage επιλογές για τη νυχτερινή σας  διασκέδαση. Κρατάει ένα μυστήριο, αφού αυτό το στέκι είναι σε ένα υπόγειο στην αινιγματική οδό  «Zero Aldwych».  

Ye Olde Mitre Tavern

Στην περιοχή του Farringdon υπάρχει αυτή η παραδοσιακή ταβέρνα που είναι χτισμένη το 1546. Το εσωτερικό της αποτελείται από τρία στενά δωμάτια  και μια αυλή. Είναι γνωστό στέκι για τους λάτρεις της καλής μπύρας. 

Secret Cinema

Στο Λονδίνο υπάρχει  το Secret Cinema και είναι πραγματικά κάτι «μυστικό», αφού δεν γνωρίζει κανείς πότε, που και ποια θα είναι η ταινία που θα προβληθεί.

Phoenix Artist Club

Στο Covent Garden υπάρχει ένα μαγαζί κιτς, για  διασκέδαση  after, το  Phoenix Artist Club. Το Phoenix βρίσκεται  σε υπόγειο και έχει art deco διακόσμηση. Εκτός από το πότο το  Phoenix είναι γνωστό και για τη brasserie του που σερβίρει κλασικό βρετανικό φαγητό.

Bourne & Hollingsworth

Στη περιοχή Fitzrovia υπάρχει το Bourne & Hollingsworth ένα bar που σε πάει πίσω στο χρόνο. Η ατμόσφαιρα είναι ευχάριστη με  decor του 1920. Αποτελείται από floral ταπετσαρίες και τραπεζομάντηλα.

Λοιπόν, με την πρώτη ευκαιρία που θα βρεθείτε στο Λονδίνο μη ξεχάσετε να επισκεφθείτε έστω ένα από τα παραπάνω ιδιαίτερου και αινιγματικού χαρακτήρα bar!

Επιμέλεια κειμένου: Έφη Μαυρομμάτη