Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 21:27

5 από τα καλύτερα παραδοσιακά καμπαρέ στο Παρίσι

Παρίσι, η πρωτεύουσα της Γαλλίας και για πολλούς η πόλη του έρωτα, του καλού φαγητού και της εκλεπτυσμένης διασκέδασης. Όποιος έχει σκοπό να επισκεφθεί το Παρίσι θα πρέπει οπωσδήποτε να δει τον Πύργο του Άιφελ, το Λούβρο, την Παναγία των Παρισίων, να κάνει βραδινή βόλτα στο Σηκουάνα και φυσικά να πάει να δει κάποιο show σε καμπαρέ.

Το Παρίσι φημίζεται για τα καμπαρέ του! Τα show που γίνονται έχουν έναν αέρα περασμένης εποχής και ένα glamour που είναι ένα είδος διαφορετικής παραδοσιακής διασκέδασης. Aυτό που θα δείτε στις καμπαρέ παραστάσεις είναι ένα είδος χορού με θεατρικά στοιχεία. Βέβαια η τιμή του εισιτηρίου είναι λίγο τσουχτερή, αλλά αξίζει τον κόπο.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν 5 από τα καλύτερα, παγκοσμίου φήμης και παλαιότερα καμπαρέ στο Παρίσι.

Lido de Paris

Το Lido βρίσκεται στα Ηλύσια Πεδία και άνοιξε τις πόρτες του το 1946, λίγο μετά το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου και την απελευθέρωση του Παρισίου. Η ατμόσφαιρα που σε κατακλύζει όταν μπαίνεις στο καμπαρέ είναι μια ατμόσφαιρα ευφορίας και διακριτικού παριζιάνικου κλασικού αέρα. Το προτιμούν συνήθως celebrities όπως ο Elton John και η Shirley Mac Laine. Η παράστασή του είναι φαντασμαγορική, αφού διαθέτει 60 χορευτές, 600 κοστούμια και 23 διαφορετικά shows.

Le Moulin Rouge

To Moulin Rouge είναι ένα από τα πιο παλιά καμπαρέ της πόλης. Χτισμένο το 1889 έχει ένα αέρα της μποέμ κουλτούρας καθώς πολλοί ήταν οι καλλιτέχνες που πήγαιναν εκεί για να απολαύσουν τις πρωτοποριακές για την εποχή παραστάσεις. Έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες, όπως το ζωγράφο του 19ου αιώνα Toulouse Lautrec, που τα πορτρέτα του με το Moulin Rouge βρίσκονται στο Musee d'Orsay. 

Crazy Horse

Ένα από τα παλιά καμπαρέ του Παρισίου, το Crazy Horse είναι γνωστό σαφώς για την burlesque αισθητική και για το πιο σύγχρονο στιλ του. Ιδρύθηκε το 1951 και έχει μια παράσταση διαφορετική από τα υπόλοιπα καμπαρέ καθώς οι χορεύτριες και performers είναι ντυμένες με κοστούμια extreme και in fashion.

Le Zebre de Belleville

Αν ψάχνετε για ένα καμπαρέ με ένα πιο καλλιτεχνικό και πιο σύγχρονο πνεύμα, το Zebre de Belleville είναι μια καλή επιλογή. Σαν πρόσοψη έχει, τι άλλο; Μια ζέβρα και οι παραστάσεις που «ανεβαίνουν» εκεί απέχουν από το κλασικό can-can. Οι παραστάσεις που «ανεβαίνουν» στο Zebre de Belleville είναι παραστάσεις σύγχρονου χορού, επιθεωρήσεις αλλά και τσίρκου.

Tip: η είσοδος έχει την μισή τιμή από τα 3 παραπάνω καμπαρέ.

Au Lapin Agile

Το Lapin Agile χρονολογείται γύρω στα μέσα του 19ου αιώνα, και ήταν στέκι των τότε καλλιτεχνών της Μονμάρτης. Από εκεί πέρασαν καλλιτέχνες από τον Modigiliani μέχρι και τον Toulouse Lautrec. Έτσι, αν είστε από αυτούς που λατρεύουν κάτι πολύ παραδοσιακό όσο αφορά το κομμάτι της διασκέδασης σε καμπαρέ το Au Lapin Agile είναι για εσάς. 

Μήπως να κανονίζατε ένα ταξίδι στο ρομαντικό και μποέμ Παρίσι; Οι επιλογές είναι πολλές αλλά η απόφαση είναι μόνο δική σας! 

Επιμέλεια κειμένου: Έφη Μαυρομμάτη