Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2014 09:25

Το Μοναστηράκι ανάμεσα στις καλύτερες αγορές του κόσμου

Η Κεντρική Αγορά της Αθήνας και το μοναστηράκι φιγουράρουν στην λίστα με τις καλύτερες αγορές του κόσμου που παρουσίασε η εφημερίδα Telegraph.

Όπως αναφέρει η Telegraph, η σκεπαστή Κεντρική Αγορά και το Μοναστηράκι είναι δύο από τα σημεία που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί ο ταξιδιώτης. Η Αγορά κατασκευάστηκε τον 19ο αιώνα, σφύζει από ζωή και οι καταναλωτές μπορούν να διαλέξουν από μια ευρεία γκάμα φρέσκων ψαριών, κρεατικών, φρούτων και λαχανικών.

Εξίσου όμορφη εμπειρία είναι η υπαίθρια αγορά στο Μοναστηράκι, όπου κάποιος μπορεί να εντοπίσει αντίκες και μικρούς θησαυρούς, ειδικά τα πρωινά της Κυριακής, όπου απλώνονται οι πάγκοι των μικροπωλητών.

Στη λίστα με τις αγορές περιλαμβάνονται ακόμα η Μποκερία στη Βαρκελώνη, η Κεντρική Αγορά της Βαλένθια, το Μεγάλο Παζάρι στη Κωνσταντινούπολη, η Αγορά Κάμντεν στο Λονδίνο, η Μαρσέ Πλας Μονγκ στο Παρίσι,η Αγορά της Βασίλισσας Βικτώρα στην Αυστραλία, η Νασμαρκτ στη Βιέννη, η Στάνλει στο Χονγκ Κονγκ, η Μαρς ντι Μιντί στις Βρυξέλλες, η Μερκάτο ντι Ριάλτο στη Βενετία, η Τεστάτσιο στη Ρώμη, η Μεντίνα στο Μαρακές κ.α.