Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 06:49

Σπαγγέτι αλά πουτανέσκα

Ένα σύγχρονο σχετικά πιάτο που γεννήθηκε στα μέσα του 20ού αιώνα.
Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 06:46

Μους σοκολάτας με λίγες θερμίδες

Αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας για δυο λόγους. Έχει σοκολάτα και δεν έχει τόσες πολλές θερμίδες...
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 06:44

Μύδια γεμιστά στον φούρνο

Φαγητά που εντάσσονται στην κατηγορία των γεμιστών συναντάμε στις περισσότερες κουζίνες του κόσμου, αλλά στην Ελλάδα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, δεδομένου ότι γεμίζουμε οτιδήποτε έχει ή μπορεί να αποκτήσει μια κοιλότητα η οποία θα «υποδεχτεί» τη γέμιση. Ανάμεσά τους και τα μύδια.
Δεν πετάμε ποτέ φαγητό που ξέμεινε από την προηγούμενη μέρα. Συνταγή για κοτόπιτα - όνειρο με το ψητό κοτόπουλο που έμεινε.
Το mesclun (μεσκλέν, γνωστό κι ως μεσκλάν) είναι ένα μείγμα τρυφερών φύλλων από πέντε τουλάχιστον διαφορετικές ποικιλίες λαχανικών και χορταρικών, όπως τα παντζαρόφυλλα, η ρόκα, το σπανάκι, η μιζούνα, το τατσόι κι ίσως κάποια πιο αρωματικά χόρτα.