Φαγητά που εντάσσονται στην κατηγορία των γεμιστών συναντάμε στις περισσότερες κουζίνες του κόσμου, αλλά στην Ελλάδα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, δεδομένου ότι γεμίζουμε οτιδήποτε έχει ή μπορεί να αποκτήσει μια κοιλότητα η οποία θα «υποδεχτεί» τη γέμιση. Ανάμεσά τους και τα μύδια.
Το mesclun (μεσκλέν, γνωστό κι ως μεσκλάν) είναι ένα μείγμα τρυφερών φύλλων από πέντε τουλάχιστον διαφορετικές ποικιλίες λαχανικών και χορταρικών, όπως τα παντζαρόφυλλα, η ρόκα, το σπανάκι, η μιζούνα, το τατσόι κι ίσως κάποια πιο αρωματικά χόρτα.