Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013 12:39

Sweet Travel: Τα μαγικά γλυκά της Ευρώπης

Αν έχετε σκοπό να ταξιδέψετε σε κάποια χώρα της Ευρώπης τότε σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσετε τα γλυκά που κρύβουν τα ζαχαροπλαστεία και τα καφέ. Πάρτε μια γεύση...

 Eccles cake στο ΛονδίνοΈνα μικρό κέικ που θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει κόσμημα καθώς είναι τόσο ντελικάτη και η γεύση του αλλά και η εμφάνισή του. Είναι γεμισμένο με σταφίδες και σου αφήνει μια βουτυρένια γεύση.

Croissant Ispahan στο Παρίσι

Αν βρεθείτε στην Γαλλία τότε σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσετε ένα ζεστό κρουασάν με αφράτη σφολιάτα. Επισκεφθείτε το Pierre Hermes και σίγουρα μείνετε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Medovnik στην Πράγα

Σαντιγί, συμπυκνωμένο γάλα και στρώσεις μελιού δημιουργούν το μαγικό γλυκό Medovnik που θα το βρείτε στο Cukrarna Hajek ή στο Café Savoy.

Cannoli στην ΙταλίαΘυμίζουν κάτι από τις ελληνικές δίπλες γεμισμένα με τυρί ρικότα. Τα ωραιότερα σερβίρονται στη Σικελία στο ζαχαροπλαστείο Laboratorio Pasticceria Roberto στην Ταορμίνα.

Fächertorte στη Βιέννη

Όλοι οι τουρίστες σπεύδουν στο ξενοδοχείο Sacher για να δοκιμάσουν τη φημισμένη Sachertorte. Επίσης μπορείτε να τη βρείτε στο φούρνο Gerstner στην οδό Kärntner στην καρδιά της αυστριακής πρωτεύουσας.

Prinsesstårta στη ΣουηδίαΤο γλυκό της πριγκίπισσας όπως είναι γνωστό σε πολλούς προέρχεται από τρεις πριγκίπισσες της Σουηδίας.  Δοκιμάστε ένα κομμάτι Prinsesstårta στο Taxinge Slott Café στο Nykvarn, μία ώρα έξω από τη Στοκχόλμη.

 

arttravel.gr