Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 12:33

Food basket 2019: Ο γαστρονομικός πλούτο της Θεσσαλονίκης

Γεύσεις και αρώματα βγαλμένα από το γαστρονομικό πλούτο της Θεσσαλονίκης, αλλά και αντιπροσωπευτικά προϊόντα της τοπικής παραγωγής, θα ταξιδέψουν και φέτος εκτός πόλης και εκτός συνόρων να αναδείξουν την μοναδική κουζίνα της περιοχής.

Όλα αυτά συγκεντρωμένα σε ένα καλάθι, το Food Basket του 2019, με προϊόντα που εκπροσωπούν την τοπική κουζίνα της Θεσσαλονίκης, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε από το το Thessaloniki Food Festival και την αντιδημαρχία Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας από το 2011 που άρχισαν οι εκδηλώσεις του Food festival, με σκοπό την προβολή της γαστρονομικής ταυτότητας της πόλης, έγιναν πολυάριθμες εκδηλώσεις και η δράση βρήκε πολλούς υποστηρικτές. Η πόλη αγκάλιασε την πρωτοβουλία, η οποία ανέπτυξε πλέον τη δική της δυναμική και συνεχίζει με "μπροστάρηδες" τους ίδιους τους επαγγελματίες, όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος.

Τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με την υπεύθυνη της δράσης και στέλεχος της αντιδημαρχίας Τουρισμού, Λίλιαν Σαμαρά, εγκαινιάστηκε ο θεσμός των 3 Chef Ambassadors της Θεσσαλονίκης οι οποίοι συμμετέχουν στις εκδηλώσεις γαστρονομίας που γίνονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Οι πρεσβευτές σεφ για το 2019 που ανακοινώθηκαν είναι ο Μιχάλης Αδαμίδης, ο Βαγγέλης Ασημακόπουλος και ο Γιάννης Χατζηπαρασίδης.

Ο κ. Πέγκας, δήλωσε για τη φετινή διοργάνωση ότι οι τρείς νέοι Chef Ambassadors επιλέχθηκαν μέσα από την πολύ νέα γενιά των επαγγελματιών κουζίνας της Θεσσαλονίκης, με στόχο αυτό το μικρό γαστρονομικό θαύμα της πόλης να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ