Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019 06:20

Conde Nast Traveller: Πού τρώνε κορυφαίοι σεφ παγκοσμίως

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται πού τρώνε οι κορυφαίοι σεφ παγκοσμίως όταν αποφασίζουν να βγούνε έξω.

Ποια εστιατόρια προτιμούνε, τι εθνικότητας κουζίνα επιλέγουν και ποια πιάτα συγκαταλέγουν στα αγαπημένα τους;

Παρακάτω, ακολουθεί μια λίστα με τα τοπ εστιατόρια που προτείνονται από διεθνούς φήμης σεφ, όπως αυτή δημοσιεύθηκε στο αγγλικό Conde Nast Traveller.

Le Jardin & Terrasse des Epice, Μαρακές

Η Ruthie Rogers, σεφ του River Cafe, του εστιατορίου που βρισκόταν επί τρεις συνεχόμενες δεκαετίες στην κορυφή της γαστρονομικής σκηνής στο Λονδίνο, επιλέγει το Μαρόκο και το κλασικό κους κους με λαχανικά, καρότα, πράσα και μία σάλτσα harissa. Αγαπημένα της εστιατόρια στο Μαρακές, όπου το απολαμβάνει στην καλύτερη εκδοχή του τα Le Jardin και Terrasse des Epices.

Koks, Νήσοι Φερόες

Ο Rene Redzepi, Δανός σεφ και συνιδιοκτήτης του πιο πρωτοποριακού εστιατορίου παγκοσμίως, Noma στην Κοπεγχάγη, έχει δοκιμάσει τον καλύτερο αχινό στην ζωή του στο εστιατόριο Koks, στις Νήσους Φερόες. Πρόκειται για ένα εστιατόριο που τιμά ιδιαιτέρως την τοπική κουζίνα των Νήσων και εστιάζει σε ντόπιες πρώτες ύλες, φέρνοντας στο σήμερα παραδοσιακές συνταγές.

Al Fassia, Μαρακές

Το αργοψημένο αρνάκι του εστιατορίου Al Fassia, στο Μαρακές, αποτελεί το αγαπημένο πιάτο του σεφ, ιδιοκτήτη και συγγραφέα Yotam Ottolenghi. Όπως ο ίδιος αναφέρει «το συγκεκριμένο πιάτο μου προτάθηκε ως tip, κάτι που αποδείχθηκε εξαιρετική επιλογή και το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους, λάτρεις και μη του αρνιού».

Συμπληρωματικά, ο σεφ προτείνει και το Bourke Street Bakery στο Σίδνεϊ, για τις ολόφρεσκες τάρτες κρεμ μπρουλέ με τζίντζερ.

Bras, Γαλλία

Ο Βραζιλιάνος πρώην dj Alex Atala, που έχει αναδειχθεί σε σούπερ σεφ βάζοντας τη δική του σφραγίδα στη γαστρονομική σκηνή της χώρας, χωρίς δεύτερη σκέψη «ψηφίζει» το Aligot, ένα πιάτο από την παραδοσιακή κουζίνα της επαρχίας της Γαλλίας, το οποίο παρασκευάζεται από πουρέ πατάτας, βούτυρο, λιωμένο τυρί, κρέμα γάλακτος και σκόρδο.

Το δοκίμασε για πρώτη φορά στο εστιατόριο Bras, μετά από προτροπή του Γάλλου Michael Bras, ιδιοκτήτη και σεφ του εστιατορίου, και έκτοτε δεν μπορεί να το βγάλει από το μυαλό του!

Ichimatsu, Οσάκα

Στο εστιατόριο Ichimatsu, τον μυστικό, γαστρονομικό θησαυρό στην Οσάκα, o Andre Chiang, ο ταϊβανέζος σεφ του οποίου το εστιατόριο έχει ψηφιστεί ως το δεύτερο καλύτερο σε ολόκληρη την Ασία, απολαμβάνει το ιαπωνικό σουβλάκι από κοτόπουλο που σιγοψήνεται στη φωτιά από τον σεφ Hideto Takeda.

Μόνο έξι θέσεις υπάρχουν στο συγκεκριμένο εστιατόριο, όπου κανείς μπορείς να γευτεί τις εξαιρετικές προτάσεις του σεφ, οι οποίες χαρακτηρίζονται για την τέλεια τεχνική τους.

Elkano, Ισπανία

Γνωστός για το Eleven Madison Park στη Νέα Υόρκη, το εστιατόριο που ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο σε όλο τον κόσμο για το 2017, ο Ελβετός σεφ Daniel Humm προτείνει το βραβευμένο με αστέρι Michelin Elkano, στη βάσκικη επαρχία της Gipuzkoa στη βόρεια Ισπανία.

Όπως ο ίδιος αναφέρει «πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα μου εστιατόρια παγκοσμίως, όπου όταν βρεθώ παραγγέλνω πάντα το άριστα ψημένο καλκάνι (είδος ψαριού)». Σύμφωνα με τον παγκοσμίου φήμης σεφ, στο Elkano θα βρει κανείς ολόφρεσκα ψάρια, μαγειρεμένα απλά και με ιδιαίτερη προσοχή.