Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2018 06:54

Airbnb: Πρώτος προορισμός εμπειριών γαστρονομίας η Ιταλία

Πρώτος προορισμός στην Ευρώπη για ταξίδια εμπειριών της Airbnb αναδεικνύεται η Ιταλία, βάσει του μεγέθους κρατήσεων, και ακολουθούν η Γαλλία και η Ισπανία.

Σε παγκόσμια βάση, η Ιταλία έρχεται δεύτερη μετά τις ΗΠΑ, ενώ η ευρωπαϊκή χώρα είναι παγκόσμιος ηγέτης στις εμπειρίες γαστρονομίας, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών στην πλατφόρμα.

Από το Νοέμβριο του 2016, το πρόγραμμα Εμπειριών της Airbnb έχει παρουσία σε μεγάλες ιταλικές πόλεις. Από το Μιλάνο ως τη Νάπολη προσφέρονται πάνω από 280 εμπειρίες στη χώρα που κυμαίνονται από την παραγωγή τυριού μέχρι την περιήγηση με τζιπ σε αμπελώνες.

Σήμερα η Airbnb διευρύνει τις εμπειρίες σε ολόκληρη την Ιταλία, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να δουν από κοντά τον αυθεντικό χαρακτήρα των αγροτικών και αστικών περιοχών της.Η πλατφόρμα προσφέρει συνολικά πάνω από 1.500 εμπειρίες σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το protothema, η πρωτιά της Ιταλίας έγκειται στις γαστρονομικές εμπειρίες, την ώρα που το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού έχει ανακηρύξει το 2018 έτος γαστρονομίας. Οι εμπειρίες φαγητού/κρασιού παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ποσοστό κρατήσεων στην Ιταλία, σύμφωνα με την Airbnb, και αντιπροσωπεύουν το 37% της προσφοράς εμπειριών σε όλο τον κόσμο με μόλις 600 εμπειρίες διαθέσιμες.

Η μέση τιμή μιας εμπειρίας φαγητού/ κρασιού ανέρχεται σε 75 δολάρια και είναι ελαφρώς επάνω από τη μέση τιμή εμπειριών (62 δολάρια). Έτσι εξηγείται ότι το 60% των εσόδων που δημιουργούνται από τις εμπειρίες προέρχεται από τη γαστρονομία.