Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 04:30

Το κλασικό Victoria Sandwich Cake

Φτιάξτε ένα απλό κέικ, κόψτε το στη μέση, απλώστε μπόλικη μερέντα και απολαύστε ένα σάντουιτς όλο γλύκα.

Η συγκεκριμένη συνταγή έχει βασιλικό όνομα, λέγεται Victoria Sandwich cake και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη Βρετανία σαν συνοδευτικό για τσάι. Πρόκειται για μία συνταγή από το βιβλίο «Cordon Bleu Cookery – Principles of the London Cordon Bleu Cookery School» των Rosemary Hume και Muriel Downes.

Εννοείται ότι μπορείτε να γεμίσετε το εσωτερικό του με σοκολάτα, μαρμελάδα, αποξηραμένα φρούτα, τριμμένο μπισκότο, καρύδα και ό,τι άλλο φανταστείτε. 

Υλικά

170γρ. βούτυρο

170γρ. ζάχαρη

170 γρ. φαρίνα

3 αυγά

2 κουταλιές σούπας γάλα

Μια πρέζα αλάτι

2 βανίλιες

Μερέντα

1 κούπα ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει λίγο και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη. Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει κρεμώδες το μείγμα.

Χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στον κάδο του μίξερ ανακατεύοντας διαρκώς.

Προσθέτουμε τις 2 κουταλιές γάλα και τις βανίλιες, συνεχίζουμε το χτύπημα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το ρίχνουμε λίγο λίγο στον κάδο του μίξερ χρησιμοποιώντας τη μικρή ταχύτητα.

Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι 23 - 25 εκατοστά διάμετρο και στρώνουμε λαδόκολλα. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς, για 40 λεπτά στην επιλογή άνω κάτω αντίσταση.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά, ξεφορμάρουμε και το κόβουμε προσεκτικά στη μέση. Απλώνουμε μπόλικη μερέντα στο ένα κομμάτι και καλύπτουμε από πάνω με το άλλο.

Ρίχνουμε 3 κουταλιές του γλυκού γάλα στην κούπα με την άχνη και ανακατεύουμε ώστε να γίνει ένα πηχτό γλάσο. Περιχύνουμε ακανόνιστα με το κουτάλι από πάνω και αν θέλουμε στολίζουμε το κέικ με αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς.

Τέλος, όπως αναφέρει το freesunday, σε περίπτωση που δεν έχουμε χρόνο, απλά το τρώμε σκέτο, χωρίς μερέντα ή γλάσο είναι εξίσου νόστιμο.