Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 02:45

Γιορτή Κάστανου στην ορεινή Αγιάσο της Λέσβου

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η φετινή 14η Γιορτή Κάστανου στην ορεινή Αγιάσο της Λέσβου, μια γιορτή που κάθε χρόνο συγκεντρώνει χιλιάδες ντόπιους και ξένους (κυρίως Τούρκους) επισκέπτες.

Από το πρωί θα ανάψουν στις εισόδους και στα κεντρικά μέρη του χωριού οι φωτιές στις παραδοσιακές φουφούδες και στα καζάνια για το βράσιμο και το ψήσιμο των κάστανων, που θα προφέρονται στον κόσμο μαζί με ούζο και κρασί. Το μεσημέρι από την πλατεία του δημαρχείου θα ξεκινήσουν δυο ομάδες περιπατητών που θα κάνουν δυο διαφορετικές πεζοπορικές διαδρομές στα λιθόστρωτα μονοπάτια του καστανιώνα.

Στην πλατεία της αγοράς και στα γραφικά καλντερίμια του χωριού θα πουλιούνται εκλεκτά τοπικά παραδοσιακά προϊόντα ενώ στα ταβερνάκια περιμένουν τους επισκέπτες σπάνιες λιχουδιές και γαστριμαργικές απολαύσεις. «Ελάτε να χαρείτε τις ομορφιές της πανέμορφης φθινοπωρινής φύσης!» τονίζουν οι διοργανωτές. Τη φετινή γιορτή του κάστανου οργανώνουν ο Γυμναστικός Σύλλογος «Όλυμπος» Αγιάσου με τη Δημοτική Κοινότητα Αγιάσου, το Σύλλογο Εμπόρων - Επαγγελματοβιοτεχνών «Ο Ερμής» Αγιάσου, το Αναγνωστήριο «Η ανάπτυξη» Αγιάσου και ο τοπικός Αγροτικός Σύλλογος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ