Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017 09:54

Το φθηνότερο εστιατόριο με αστέρι Michelin στον κόσμο (vids+pics)

Μπορεί η κοινή άποψη να είναι πως τα αστέρια Michelin τα παίρνουν οι «ψαγμένες», ακριβές και γκουρμέ κουζίνες, αλλά οι υπεύθυνοι των βραβείων αποφάσισαν να κάνουν μία εξαίρεση το 2016 και να δώσουν αστέρι σε ένα πιάτο που κοστίζει μόλις 1, 42 δολ. ( ή 1,20 ευρώ).

Συγκεκριμένα, ο Τσαν Χον Μενγκ από την Σιγκαπούρη είχε κερδίσει ένα αστέρι Michelin για το πάμφθηνο πιάτο του το 2016, το οποίο δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα πιάτο με κοτόπουλο, ρύζι και σάλτσα τσίλι.

Έχοντας ένα μικρό μαγαζί, o Τσαν Χον Μενγκ προσέφερε από την αρχή απλά fast food γεύματα όπως noodles με κοτόπουλο, ψητό χοιρινό και ψητό κοτόπουλο.

Φυσικά μόλις είπαν στον Μένγκ πέρσι πως είχε κερδίσει ένα αστέρι Michelin, αυτό που είχε απαντήσει ήταν «Μάλλον θα μου κάνετε πλάκα», αναφέροντας πως δεν είχε την παραμικρή ιδέα για το τι ήταν τα αστέρια Michelin και πως το μόνο που ήξερε ήταν πως πρόκειται για υψηλή μαγειρική.

Σύμφωνα με το CNN, μερικοί ακόμη λόγοι που ο Μενγκ έκανε την διαφορά ήταν οι κλιματιζόμενες αίθουσες και το γεγονός ότι το προσωπικό του ήταν πάντα χαμογελαστό, σε αντίθεση με τα περισσότερα εστιατόρια στην Σιγκαπούρη που όλοι είναι σκυθρωποί. Ακόμη μερικά εκσυγχρονισμένα πιάτα όπως το τόφου σε ταϊλάνδέζικη εκδοχή και η σούπα Γουόντον έφεραν το μαγαζί του σεφ ένα βήμα πιο κοντά στην «νίκη».

Πάντως το αστέρι Michelin έφερε πελατεία και δημοσιότητα στον Σιγκαπουριανό μάγειρα, ο οποίος ναι μεν άνοιξε και δεύτερο μαγαζί μερικά μέτρα μακριά, αλλά επίσης ακρίβυνε το πιάτο που τον έκανε διάσημο, καθώς τώρα κοστίζει 3,5 δολάρια.

Μπορεί βέβαια το δεύτερό μαγαζί του να είναι  στον κατάλογο Michelin Guide Singapore του 2017, άλλα όπως λέει και ο ίδιος υπάρχει και ο επόμενος χρόνο. Πλέον, το δημοφιλές αυτό πιάτο υπάρχει παντού και είναι κυρίως αγαπητό στην Ταϊβάν, στην Ταϊλάνδη, στην Ινδονησία και πολύ πρόσφατα και στη Μελβούρνη.