Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 06:28

Tostadas με κοτόπουλο και καπνιστές πιπεριές

Είναι μια πολύ καλή ιδέα όταν μαζεύονται φίλοι στο σπίτι για μια μπίρα ή όταν θέλετε ένα νόστιμο και σχετικά εύκολο στην παρασκευή βραδινό.

Το κοτόπουλο με τις καπνιστές πιπεριές chipotle μαγειρεύεται σε λίγα λεπτά κι αποκτά μια πολύ ωραία ένταση κι οι τορτίγιες τραγανίζουν γρήγορα είτε στο τηγάνι είτε στο φούρνο.

Αν λοιπόν έχετε έτοιμα από πριν το γουακαμόλε και την μεξικάνικη σάλτσα ντομάτας, το μόνο που μένει να κάνετε στη συνέχεια είναι η σύνθεση.

Τη συνταγή για το γουακαμόλε, την δροσερή κι αγαπητή σε όλο τον κόσμο μεξικάνικη σάλτσα/ντιπ με βάση το αβοκάντο, θα τη βρείτε εδώ. Όσο για τη μεξικάνικη φρέσκια σάλτσα ντομάτας (pico de gallo), μπορείτε, πέρα από τις tostadas να τη χρησιμοποιήσετε και σε άλλες παρασκευές. Τα βήματα έχουν ως εξής: Για να τη φτιάξετε ανακατέψτε σε ένα μπολ 2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες και στραγγισμένες, 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 πράσινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη, 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κόλιαντρο και 2 κουτ. σούπας χυμό λάιμ. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, προσθέστε και λίγη ψιλοκομμένη φρέσκια ή τουρσί πιπεριά χαλαπένιο. Διατηρήστε τη στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε.

Υλικά:

800 γρ. ψιλοκομμένο φιλέτο κοτόπουλου
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 καπνιστές πιπεριές chipotle σε βάζο
200 ml χυμός πορτοκαλιού
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι

Για το σερβίρισμα:

8 μέτριες τορτίγιες
λάδι για τηγάνισμα
1 δόση γουακαμόλε
1 δόση φρέσκια σάλτσα ντομάτας
200 γρ. sour cream
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος κόλιαντρος

Εκτέλεση:

Βάλτε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα φιλετάκια του κοτόπουλου. Αφήστε τα σε δυνατή φωτιά για αρκετά λεπτά μέχρι να ροδίσουν και μετά ρίξτε τις πιπεριές ψιλοκομμένες, τον χυμό πορτοκαλιού, τη ρίγανη και λίγο αλάτι. Μαγειρέψτε για 5-6 λεπτά σε δυνατή ένταση μέχρι να στεγνώσει η σάλτσα του φαγητού.

Βάλτε σε ένα ρηχό τηγάνι λίγο λάδι για τηγάνισμα και τηγανίστε τις τορτίγιες, μία κάθε φορά για 2-3 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Αφήστε τες σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν. Εναλλακτικά, ψήστε τες στους 180ο C για 7-8 λεπτά.

Μοιράστε το μαγειρεμένο κοτόπουλο στις τραγανές τορτίγιες και σερβίρετε με τη γουακαμόλε, τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας, τη sour cream και τον ψιλοκομμένο κόλιαντρο.

Πηγή: ethnos