Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020 06:52

Κοτόπουλο φρικασέ με πατάτες, μανιτάρια και αρακά

Συνήθως όταν λέμε «φρικασέ» στην Ελλάδα, έχουμε στο νου μας αρνί ή κατσίκι.

Το κοτόπουλο όμως, είναι μια εξίσου καλή επιλογή και μαγειρεύεται πολύ πιο γρήγορα. Στο διαφορετικό αυτό, ανάλαφρο και πλούσιο σε γεύση φρικασέ μπαίνει στην κατσαρόλα με μανιτάρια, πατάτες, αρακά, καρότα και κρεμμύδι, δένει με την πεντανόστιμη, λεμονάτη, κρεμώδη σάλτσα και δίνει μια ξεχωριστή νότα στο καθημερινό τραπέζι.

Υλικά:

800 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
500 γρ. μανιτάρια
500 γρ. πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
250 γρ. αρακάς
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 κρόκοι αυγών
125 ml γάλα
3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόψτε το φιλέτο του κοτόπουλου σε μικρότερα κομμάτια. Σοτάρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και τα κρεμμύδια.

Προσθέστε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά. Ρίξτε τη μουστάρδα διαλυμένη σε 4 κουταλιές νερό, αλατοπιπερώστε, προσθέστε μισό λίτρο νερό και μαγειρέψτε σε μέτρια ένταση για 25 λεπτά.

Κόψτε τα μανιτάρια σε φέτες και σοτάρετέ τα σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε τα και πασπαλίστε με τον άνηθο. Ρίξτε τα στην κατσαρόλα με το μαγειρεμένο κοτόπουλο.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το γάλα με τους κρόκους, το κορνφλάουρ και τον χυμό λεμονιού. Ρίξτε το μείγμα στην κατσαρόλα, αφήστε στην εστία μέχρι να δέσει ελαφρά και σερβίρετε.

Πηγή: ethnos