Κυριακή, 04 Αυγούστου 2019 06:11

Τριφτή ροδακινόπιτα

Με μια ζύμη που... τρίβεται στον τρίφτη και απολαυστικά ροδάκινα, αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας την ώρα του απογευματινού καφέ.

Τα πιο ωραία γλυκά, όπως άλλωστε και οι καλύτερες αλμυρές παρασκευές, προκύπτουν όταν οι πρώτες ύλες είναι στην εποχή τους. Ετσι, τώρα που τα ροδάκινα είναι στα καλύτερά τους, ετοιμάζουμε ροδακινόπιτα.

Υλικά:

Για τη ζύμη: 300γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

150 γρ. μαργαρίνη

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη λευκή

Το ξύσμα από 1/2 λεμόνι

1 βανίλια

Για τη γέμιση: 3/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη

1/4 του φλιτζανιού κορν φλάουρ/Νισεστέ

2 κ.σ. χυμό λεμόνι

5-6 μέτρια ροδάκινα

Για την τραγανή επιφάνεια: 1/2 φλιτζάνι δημητριακά βρώμης με ξηρούς καρπούς

50 γρ. βούτυρο

Οσο πάρει αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη βάζουμε το βούτυρο, το αλεύρι, το ξύσμα και τη βανίλια σε ένα μπολ. Δουλεύουμε με τα χέρια σου ώσπου να πάρουμε ένα μείγμα που μοιάζει με ψίχουλα.

Πιέζουμε τα υλικά να φορμάρουμε μια μπάλα από τη ζύμη. Τυλίγουμε κάθε μπάλα σε μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 40′ λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο σου στους 180oC

Για τη γέμιση, βάζουμε την καστανή ζάχαρη, το χυμό λεμόνι, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα ροδάκινα και αναμειγνύουμε.

Βγάζουμε τη ζύμη από την κατάψυξη και τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη μέσα σε μια ταρτιέρα ή φόρμα 30 εκατοστών. Απλώνουμε τα τρίμματα καλά, χωρίς όμως να πιέσουμε ιδιαίτερα τη ζύμη για να μείνει αφράτη.

Πάνω από τη βάση στρώνουμε τη γέμιση να πάει παντού.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, τα δημητριακά και το αλεύρι να γίνουν κι αυτά σαν ψίχουλα. Πασπαλίζουμε πάνω από την πίτα και βάζουμε στο φούρνο για 45’ λεπτά περίπου.

Πηγή: iefimerida

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Συνταγή για τουρσί Νόστιμα τριγωνάκια με nutella »