Παρασκευή, 17 Μαϊος 2019 06:28

Πιπεριές γεμιστές με κινόα και φέτα

Μια συνταγή με ολόφρεσκες πιπεριές και κινόα για ελαφρύ, γευστικό και θρεπτικό γεύμα.

Μπορεί η κινόα, το δημητριακό από τις Ανδεις να έχει γίνει διατροφικό τρεντ τα τελευταία χρόνια, αποτελεί όμως μια πολύ θρεπτική και υγιεινή τροφή.

Πλούσια σε φυτικές ίνες, η κινόα αποτελεί ιδιαίτερα υψηλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης. Γεγονός που σημαίνει ότι περιέχει και τις εννέα ευεργετικές ουσίες και αμινοξέα που έχουν πρωτεϊνούχες τροφές. Πρόκειται για αμινοξέα τα οποία δεν μπορεί να παραγάγει από μόνος του ο ανθρώπινος οργανισμός.

Περιλαμβάνει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, μαγνήσιο και φυτικές ίνες. η κινόα εκτός από μια υγιεινή τροφή είναι και απίστευτα εύκολη και γρήγορη στο μαγείρεμα.

Υλικά:

4 κόκκινες γλυκές πιπεριές
1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια κινόα
85γρ. τυρί φέτα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε την κινόα. Βάζουμε το δημητριακό σε στραγγιστήρι και ξεπλένουμε πολύ καλά. Βάζουμε σε κατσαρόλα με 4 φλιτζάνια νερό και αφού πάρει βράση, ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι.

Ψήνουμε για 15’ λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κινόα στο ζεστό μάτι με το καπάκι κλειστό για περίπου 5’ λεπτά ακόμη.

Κόβουμε το πάνω μέρος της πιπεριάς και καθαρίζουμε τα λευκά κομμάτια και τους σπόρους από το εσωτερικό τους. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC με το κομμένο μέρος προς τα πάνω, αφού ραντίσουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώσουμε.

Ψήνουμε για 15’ λεπτά.

Στο μεταξύ σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κολοκύθι σε αντικολλητικό τηγάνι με μια κουταλιά ελαιόλαδο να μαλακώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στην κινόα μαζί με τη φέτα τριμμένη και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε.

Σερβίρουμε γεμίζοντας τις ψητές πιπερές με τη γέμιση κινόα και πασπαλίζοντας με λίγο ακόμη φρέσκο μαϊντανό αν το επιθυμούμε.

Πηγή: iefimerida