Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019 06:42

Cupcakes με παντζάρι και επικάλυψη σοκολάτας

Μια συνταγή που αντικαθιστά μέρος των θερμίδων από την σοκολάτα με παντζάρι χωρίς να υστερεί πραγματικά σε τίποτα σε γεύση.

Τα φρούτα και τα λαχανικά στα γλυκά μπορούν να προσφέρουν πλούσια υφή και γεύση, ενώ ταυτόχρονα χαρίζουν μικρές δόσεις θρεπτικών συστατικών στη γλυκιά αμαρτία σας.

Ετσι και με αυτά τα Cupcakes, που θα έχουν σκούρο λαχταριστό χρώμα, βουτυρένια γεύση και βελούδινη υφή χάρη στον πολτό από παντζάρι που περιέχουν. Ο κατακόκκινος βολβός συμβάλει μεταξύ άλλων και στη μείωση της πίεσης, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη στη Μεγάλη Βρετανία.

Υλικά για 12 μεγάλα cupcake:

120γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. κακάο σε σκόνη (άγλυκο)
170 γρ. καστανή ζάχαρη
170 γρ. βρασμένο παντζάρι
2 αυγά
140 ml ελαιόλαδο
1 βανίλια
1 1/2 κ.γ. baking powder
Για το frosting: 1/3 του φλιτζανιού βούτυρο
2/3 του φλιτζανιού κακά σε σκόνη
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1/3 του φλιτζανιού γάλα
1 βανίλια

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη και το κακάο σε ένα μπολ.

Βάζουμε το παντζάρι, το ελαιόλαδο, τα αυγά και τη βανίλια σε μπλέντερ και πολτοποιούμε να πάρουμε μια ομοιόμορφη πούλπα.

Ενώνουμε τα στερεά υλικά – αλεύρι, ζάχαρη, baking powder και κακάο – με το μείγμα παντζαριού και χτυπάμε στο μίξερ ώσπου να ενωθούν καλά

Στρώνουμε δύο φόρμες για Cupcakes με καραμελόχαρτα και μοιράζουμε το μείγμα. Γεμίζουμε τα 2/3 κάθε φόρμας, καθώς το κέικ θα φουσκώσει αρκετά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30′ λεπτά, στους 170oC

Για την επικάλυψη, λιώνουμε το βούτυρο σε μικρό κατσαρολάκι και προσθέτουμε το κακάο, ανακατεύοντας ώσπου να πάρουμε μια ομοιόμορφη πηχτή κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά

Προσθέτουμε το γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη και χτυπάμε στο μίξερ ώσπου να πάρουμε βελούδινη υφή και σύσταση που να στέκεται.

Αφού κρυώσουν καλά τα cupcakes, γαρνίρουμε με το frosting και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με χρωματιστή τρούφα

Πηγή: iefimerida

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σπιτικά ντόνατς Παγωτό ξυλάκι από σοκολάτα »