Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 06:44

Nόστιμα μπισκότα με σοκολάτα και καραμέλα

Τα μπισκότα είναι το αγαπημένο σνακ των παιδιών αλλά και των μεγάλων!

Δοκιμάστε να φτιάξετε τα δικά σας μπισκοτάκια με γεύση… καραμέλα!

ΥΛΙΚΑ:

3 φλ. τσ. αλεύρι

1 κ. γλ. αλάτι

1 κ. γλ. baking powder

1,5 φλ. τσ. ζάχαρη

2 αυγά

400 γρ. βούτυρο

2 βανίλιες

2/3 φλ. τσ. κακάο άγλυκο

200 γρ. καραμέλες γάλακτος

1/2 φλ. τσ. ζάχαρη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, και το baking powder σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, τα αυγά και το κακάο. Σταδιακά προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Τυλίγουμε με μεμβράνη τη ζύμη κι αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για δύο ώρες. Αυτό θα βοηθήσει να χειριστούμε τη ζύμη ευκολότερα αργότερα γιατί είναι ιδιαίτερα δύσκολη στο πλάσιμο αν είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Όταν η ζύμη έχει παγώσει με τη βοήθεια ενός πλάστη την ανοίγουμε σε φύλλο (σε αλευρωμένο πάγκο) και κόβουμε κομμάτια ζύμης με ένα ποτήρι του κονιάκ (αυτό το μέγεθος είναι ιδανικό για να τυλίξουμε την καραμέλα). Παίρνουμε τα κυκλάκια ζύμης, βάζουμε την καραμέλα στη μέση και πλάθουμε σε μπαλάκι.

Όταν τελειώσουμε κυλάμε αν θέλουμε τις μπαλίτσες σε ζάχαρη και τις τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 190 βαθμούς. Μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

Τρώγονται καλύτερα όσο είναι ζεστά γιατί όταν παγώσουν η καραμέλα σκληραίνει ελαφρά. Μπορούμε όμως πριν σερβίρουμε να ζεστάνουμε στα μικροκύματα.

Πηγή: travelgirl