Σάββατο, 13 Απριλίου 2019 06:48

Μπισκότα με γεύση κρέμα καραμελέ (Βίντεο)

Μια έξυπνη ιδέα για μπισκότα που θυμίζουν πολύ το κλασικό γαλλικό γλυκό της κρέμας καραμελέ.

Πολλές φορές η συνταγή έχει ενδιαφέρον, γιατί είναι έξυπνη και δημιουργική. Έτσι κι αυτό το μπισκότο, με απολαυστική κρέμα με άρωμα βανίλιας και καραμέλα που δανείζεται την υφή και τη γεύση της κρέμας καραμελέ. Ταιριάζουν ιδανικά με τον καφέ.

Δείτε βίντεο με τη διαδικασία:

Υλικά:

3 κρόκοι αυγών
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 κ.σ. νισεστέ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1 μεγάλο αυγό
3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με μισό φλιτζάνι ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το νισεστέ και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα να ενωθεί το μείγμα.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 4-5 λεπτά, σταματώντας ανά 1 λεπτό και ανακατεύοντας το μείγμα. Θα πρέπει να πάρετε στο τέλος μια παχύρρευστη κρέμα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο.

Σε μέτριο μπολ προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, μισό φλιτζάνι ζάχαρη και χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό ολόκληρο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να πάρουμε μια ζύμη που θυμίζει τρίμματα ψωμιού.

Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC

Βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας και ανοίγουμε σε ένα λεπτό φύλλο περίπου 6 χιλιοστών. Με κουπάτ κόβουμε έξι στρογγυλά 5 εκατοστών.

Με την υπόλοιπη ζύμη, ανοίγουμε και πάλι φύλλο και κόβουμε άλλα έξι κομμάτια, τα οποία κάνουμε δακτύλιους, δημιουργώντας με κουπάτ μικρότερης διαμέτρου μια τρύπα στο εσωτερικό τους.

Στρώνουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 λεπτά να πάρουν ελαφρώς χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστική και γεμίζουμε το εσωτερικό των μπισκότων. Σκεπάζουμε με τον δακτύλιο.

Σε κατσαρολάκι βάζουμε ένα φλιτζάνι ζάχαρη να λιώσει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα ώσπου να καραμελώσει και δεν έχει κομμάτια.

Όσο η καραμέλα είναι καυτή, την προσθέτουμε στο άνοιγμα πάνω από τα μπισκότα. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν τελείως πριν τα σερβίρουμε.

Πηγή: iefimerida