Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019 06:35

Λαχταριστές κρέπες με ζαμπόν

Νόστιμες κρέπες από τα χεράκια σας με αλμυρή γέμιση!

Δοκιμάστε την συνταγή!

ΥΛΙΚΑ:

8 μεγάλες φέτες καπνιστό ζαμπόν
1½ φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
λίγο βούτυρο (για το πυρέξ)

Για τις κρέπες:

1½ φλιτζ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
3 αυγά
3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο και λίγο (για το τηγάνι)
1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. ζάχαρη
¼ κ.κ. αλάτι

Για τη γέμιση:
6 κ.σ. βούτυρο μαλακό
3½ κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2½ φλιτζ. γάλα
αλάτι και πιπέρι
¼ κ.κ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για τις κρέπες: Ομογενοποιούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά. Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 18 εκ. και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε 2 κουταλιές από το μείγμα και ανασηκώνουμε το τηγάνι ώστε να πάει παντού. Ψήνουμε μέχρι η άκρη της κρέπας να ροδίσει λίγο, περίπου για 1 λεπτό. Ανασηκώνουμε την κρέπα γύρω γύρω με μια σπάτουλα και την αναποδογυρίζουμε. Ψήνουμε για μισό λεπτό ακόμη και τη μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Σκεπάζουμε με χαρτί κουζίνας. Σκουπίζουμε με χαρτί το τηγάνι, βουτυρώνουμε πάλι ελαφρά και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.

Για τη γέμιση: Λιώνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα επί 3 λεπτά. Περιχύνουμε σιγά σιγά με το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, και αφήνουμε την κρέμα να πήξει για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο, κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.

Σύνθεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Απλώνουμε σε κάθε κρέπα 1 φέτα ζαμπόν, λίγη γέμιση, λίγη παρμεζάνα, ρολάρουμε και τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρέξ τη μία δίπλα στην άλλη. Περιχύνουμε με όση γέμιση μας έχει περισσέψει και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα. Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά.

Πηγή: travelgirl