Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 06:42

Το τέλειο burger, κατά τον Αντονι Μπουρντέν (Βίντεο)

Όταν οι σεφ πρέπει να σκεφτούν εκ νέου τα κλασικά πιάτα, πρέπει πάντα να θυμούνται ότι μερικές φορές το λιγότερο είναι καλύτερο και, σε ορισμένες περιπτώσεις, το πρωτότυπο δεν μπορεί να βελτιωθεί.

Σύμφωνα με τον αποθανόντα σεφ Άντονι Μπουρντέν, που είχε μοιραστεί τις συμβουλές του για την κατασκευή του τέλειου burger, διαπιστώνει κανείς πως αυτό ισχύει.

Σε ένα βίντεο για το Tech Insider, ο Μπουρντέν, που αυτοκτόνησε στις 8 Ιουνίου σε ηλικία 61 ετών, περιγράφει τι κάνει ένα burger άψογο και τι πρέπει να αποφεύγουμε. 

Ο διάσημος σεφ, που αυτοκτόνησε στις 8 Ιουνίου σε ηλικία 61 ετών, και που έχει φάει όλων των ειδών τα burgers σε όλο τον κόσμο, ήταν ανένδοτος πως το καλύτερο buerger περιλαμβάνει μόνο τρία υλικά.

Πρώτον, τα χάμπουργκερ χρειάζονται ένα «μαλακό ψωμάκι». Ένα «burger από καλής ποιότητας βοδινό κρέας» είναι επίσης πολύ σημαντικό και τέλος ένα «στρώμα τυριού που λιώνει». 

Συνδυασμένα σε ένα burger, αυτά τα τρία συστατικά αποτελούν συνήθως ένα γεύμα που μπορεί να φάει κανείς με το ένα χέρι, καταφέρνοντας να πάρει ένα «αντιπροσωπευτικό κομμάτι και από τα τρία αυτά στοιχεία».

Έτσι, όπως αναφέρει το iefimerida, όταν σκέφτεστε να προσθέσετε κι άλλα υλικά, θα πρέπει να εξετάσετε το burger από μια πιο σύνθετη ματιά και όχι απλά να αναρωτιέστε «Θα είναι νόστιμο;», είχε πει ο Μπουρντέν. 

Σύμφωνα με τον διάσημο σεφ, το σημαντικό ερώτημα που θα πρέπει να σκεφτεί κάποιος είναι: «Αυτό το πράγμα που ετοιμάζομαι να κάνω σε αυτό το υπέροχο, κλασικό πιάτο, θα το κάνει καλύτερο; Μπορεί να το κάνει πιο διασκεδαστικό. Μπορεί να εντυπωσιάσει τους ανθρώπους και να πουν ‘Δες πόσο έξυπνος είναι’. Μπορεί να το στήσεις με έναν τρόπο που θα εντυπωσιάσει τους ανθρώπους ή να τους εκπλήξει... αλλά το κάνει καλύτερο;».

Για τον παρουσιαστή της σειράς «Parts Unknown», η απάντηση ήταν συνήθως όχι – τα επιπρόσθετα ή ποικίλα υλικά δεν βελτιώνουν το κλασικό. 

Εξάλλου, ένα υπερβολικό – σε υλικά – burger μπορεί να διαταράξει την λεπτή ισορροπία των συστατικών, καθιστώντας δύσκολη την κατανάλωσή του – την οποία ο Μπουρντέν θεωρεί ως μία από τις «μεγαλύτερες αμαρτίες».

Μια μικρή ποσότητα κέτσαπ, ωστόσο, είναι επιτρεπτή από τον αγαπητό σεφ και ίσως λίγη μαγιονέζα, αλλά πέρα από αυτά, ο Μπουρντέν πιστεύει πως το απλό είναι το καλύτερο όσον αφορά στα burger.