Το μασκαρπόνε είναι ένα ιταλικό μαλακό τυρί, από την περιοχή της Λομβαρδίας, το οποίο οι Ιταλοί χρησιμοποιούν κυρίως στην κουζίνα.

Το βρίσκουμε σε συσκευασία, σε όλα τα σούπερ μάρκετ. 

Υλικά:

  • 190 γραμμάρια βούτυρο
  • 190 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 μήλο
  • 190 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 κουταλιά γλυκού μπέικιν
  • 60 γραμμάρια ψίχα αμυγδάλου
  • 30 γραμμάρια μασκαρπόνε
  • 1 δόση βανίλια

Εκτέλεση:

  • Θερμάνετε τον φούρνο στους 210 βαθμούς
  • Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη, ρίξτε ένα ένα τα αυγά
  • Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν, την ψίχα αμυγδάλου, το μαρκαρπόνε και τη βανίλια
  • Καθαρίστε και κόψτε το μήλο σε κύβους ή λωρίδες
  • Ρίξτε το μείγμα σε φόρμα κέηκ, βυθίστε τα μήλα και ρίξτε ζάχαρη από πάνω
  • Ψήστε για 10 λεπτά, στη συνέχεια χαμηλώστε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήστε άλλα 25 λεπτά
  • Ζουμερό κέηκ, τρώγεται υπέροχα με μια μπάλα παγωτό!

Πηγή: iefimerida