Πρόκειται για έναν ανυπέρβλητο μεζέ που μπορεί να χρησιμεύσει ως κυρίως πιάτο.

Στη συνταγή μου προτείνω να ροδίσετε τις γαρίδες με μπόλικο βούτυρο, χωρίς καθόλου νερό. Μην το φοβάστε, ο συνδιασμός βούτυρου και σκόρδου είναι μοναδικός. 

Συνδιάστε το πιάτο σας με σαλάτα ή κάποιους υδατάνθρακες αν χρειάζεται.

Υλικά:

  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Χυμό 1 λεμονιού
  • 2 κουταλιές φρεσκοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση:

  • Βάλτε τις 2 από τις κουταλιές βούτυρο σε βαθύ τηγάνι
  • Προσθέστε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι
  • Ροδίστε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά
  • Προσθέστε το σκόρδο κομμένο στο τηγάνι και ανακατέψτε για 1 λεπτό
  • Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και αφήστε για λίγο να βράσει
  • Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε ακόμη 1-2 λεπτά να σουρώσει
  • Προσθέστε και την 3η κουταλιά βούτυρο και αφήστε να γίνει μια ωραία σάλτσα
  • Βγάλτε αμέσως από τη φωτιά, είναι έτοιμο, ρίξτε τον μαϊντανό

Πηγή: iefimerida