Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 08:39

Telegraph: Τρία ελληνικά νησιά στα 10 καλύτερα «μυστικά» της Μεσογείου (pics)

Telegraph: Τρία ελληνικά νησιά στα 10 καλύτερα «μυστικά» της Μεσογείου (pics)
Μεγανήσι, Shutterstock

«Ξεχάστε τη Σαντορίνη - Αυτά είναι τα μυστικά νησιά όπου κάνουν τις διακοπές τους οι Ευρωπαίοι», γράφει η Telegraph και παρουσιάζει 10 εναλλακτικές προτάσεις για διακοπές στη Μεσόγειο, μακριά από τα πλήθη.

«Ναι, το να φτάσεις εκεί μπορεί να απαιτεί λίγη επιπλέον προσπάθεια, αλλά το ταξίδι είναι μέρος της περιπέτειας και η ανταμοιβή είναι ικανοποιητική: άγριες και όμορφες παραλίες, γραφικά ψαροχώρια όπου η ζωή κυλάει αργά και ανέμελα, σε ένα νησί που μοιάζει με τη δική σου προσωπική ανακάλυψη».

Η λίστα περιλαμβάνει και τρία ελληνικά νησιά που πολλοί τουρίστες αγνοούν, όπως αναφέρει το travelgo.

Μεγανήσι

Το Μεγανήσι είναι ένας καταπράσινος παράδεισος στο Ιόνιο, μεταξύ Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας. Μπλε και πράσινο παντού, παραδοσιακά χωριά, λιμανάκια με ψαροταβέρνες και παρθένες παραλίες. Όπως αναφέρει η Telegraph, πρόκειται για ένα νησί από μια άλλη εποχή, με τους δικούς του αργούς ρυθμούς, που το αγαπούν οι οικογένειες με παιδιά και όσοι αναζητούν μια απόδραση από τους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας.

Άνδρος

«Σε αντίθεση με τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, τις πρωταγωνίστριες των Κυκλάδων, των οποίων οι απευθείας πτήσεις μεταφέρουν ολοένα και περισσότερα πλήθη, στα ολοένα και πιο λαμπερά ξενοδοχεία τους, η γοητεία της Άνδρου είναι πιο αθόρυβη και πιο ήρεμη», γράφει η Telegraph. Στην Άνδρο θα ανακαλύψετε μια καταπράσινη ενδοχώρα, εκπληκτικές και απομονωμένες αμμώδεις ακτές με απίστευτα γαλάζια νερά και μια πανέμορφη και αριστοκρατική Χώρα.

Αγκίστρι

Το μικρότερο νησί του Σαρωνικού, το Αγκίστρι, είναι το τρίτο ελληνικό νησί που φιγουράρει στη λίστα της βρετανικής εφημερίδας. Σύμφωνα με την Telegraph, το Αγκίστρι παραμένει ελάχιστα επισκέψιμο από διασημότητες ή Βρετανούς παραθεριστές, παρόλο που απέχει λιγότερο από μία ώρα από τον Πειραιά. «Αντί για ένα φωτογενές λιμάνι και μπουτίκ ξενοδοχεία, το Αγκίστρι δελεάζει με τις παραλίες και τον χαλαρό τρόπο ζωής του», αναφέρει το άρθρο.

Ολόκληρη η λίστα της Telegraph με τα καλύτερα μυστικά νησιά της Μεσογείου έχει ως εξής: Λα Μανταλένα - Ιταλία, Μεγανήσι - Ελλάδα, Προτσίντα - Ιταλία, Ραμπ - Κροατία, Πόντσα - Ιταλία, Άνδρος - Ελλάδα, Παντελλερία - Ιταλία,
Αγκίστρι - Ελλάδα, Λόπουντ - Κροατία, Φαβινιάνα - Ιταλία.

 ➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr