Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024 10:37

Lonely Planet: H Πελοπόννησος ιδανικό μέρος για διακοπές τον Απρίλιο (pics)

Lonely Planet: H Πελοπόννησος ιδανικό μέρος για διακοπές τον Απρίλιο (pics)
Have lunch under a blossoming bougainvillea tree in Nafplio © George Pachantouris / Getty Images

Την Πελοπόννησο περιλαμβάνει σε πρόσφατο δημοσίευμά του ο διάσημος ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet, παρουσιάζοντας τα οκτώ καλύτερα μέρη σε όλο τον κόσμο για διακοπές τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με τον οδηγό, αυτός ο μήνας είναι ιδανικός για ταξίδια για τους λάτρεις της φύσης, της ιστορίας, της περιπέτειας αλλά και του φαγητού που βασίζεται σε φρέσκα τοπικά προϊόντα.

«Στα νότια της ηπειρωτικής Ελλάδας, η Πελοπόννησος είναι ένας τόπος πλούσιος σε ιστορία και φυσικές ομορφιές. Ελάτε την άνοιξη για να περιηγηθείτε στους αρχαιολογικούς χώρους –Ολυμπία, Μυκήνες, Επίδαυρος– σε ευχάριστες θερμοκρασίες (μέση μέγιστη θερμοκρασία 21°C) και για να φάτε εξαιρετικά», γράφει το Lonely Planet.

Το άρθρο προτείνει στους ταξιδιώτες να δοκιμάσουν από τοπικές γεύσεις ελιές Καλαμών, τσακώνικη μελιτζάνα, γουρουνοπούλα, μέλι Ελάτης Μαινάλου Βανίλια, αλλά και τα υπέροχα κρασιά της Νεμέας και της Μονεμβασιάς.

Το Lonely Planet περιγράφει την Πελοπόννησο ως ένα μέρος όπου ο τουρισμός είναι περισσότερο επικεντρωμένος στην κοινότητα παρά στη μαζική αγορά, με οικογενειακές επιχειρήσεις, ξενώνες και ταβέρνες που σερβίρουν αυθεντικές γεύσεις.

Αναλυτικά, η λίστα ανά κατηγορία του ταξιδιωτικού οδηγού έχει ως εξής: Φύση και άγρια ζωή (Δομινίκα, Νότια Κορέα), Περιπέτεια (Ιορδανία, KwaZulu-Natal, Νότια Αφρική), Πολιτισμός (Ρίτσμοντ, Βιρτζίνια, Η.Π.Α, Ρώμη), Γαστρονομία (Πελοπόννησος, Wairarapa, Νέα Ζηλανδία).

➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr