Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023 10:00

Thetravel: Η Θεσσαλονίκη ανάμεσα στους 10 πιο οικονομικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς για ταξίδια τον Οκτώβριο (pics)

Thetravel: Η Θεσσαλονίκη ανάμεσα στους 10 πιο οικονομικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς για ταξίδια τον Οκτώβριο (pics)
Φωτογραφία: Miltiadis Fragkidis

«Ο Οκτώβριος φέρνει δροσερό καιρό, λιγότερα πλήθη και πολλά εποχιακά φεστιβάλ και εκδηλώσεις. Είναι ένας από τους καλύτερους μήνες για οικονομικά προσιτές ταξιδιωτικές επιλογές», αναφέρει άρθρο της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Thetravel.com για τους 10 πιο οικονομικούς προορισμούς για ταξίδια τον Οκτώβριο στην Ευρώπη.

Αυτοί οι προορισμοί προσφέρουν μια σειρά από δωρεάν ή χαμηλού κόστους αξιοθέατα, οικονομικές επιλογές διαμονής και ευχάριστο καιρό για περιηγήσεις, αναφέρει το travelgo.

Στη λίστα φιγουράρει και μία ελληνική πόλη - και αυτή δεν είναι άλλη από τη Θεσσαλονίκη.

Ας δούμε αναλυτικά τους 10 προορισμούς που προτείνει το thetravel.com:

Σπλιτ, Κροατία

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κροατίας βρίσκεται κατά μήκος της ακτογραμμής της Αδριατικής Θάλασσας. Το παλάτι του Διοκλητιανού αποτελεί τον ιστορικό πυρήνα του Σπλιτ με ρωμαϊκά ερείπια που χρονολογούνται από τον 4ο αιώνα. Έξω από τα τείχη, το Σπλιτ συνδυάζει την αρχαία ιστορία με τις παραλίες, τη νυχτερινή ζωή και ένα συναρπαστικό παραθαλάσσιο σκηνικό.

Βαλένθια, Ισπανία

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας προσφέρει ηλιόλουστη μεσογειακή ατμόσφαιρα με χαμηλότερο κόστος σε σύγκριση με τη Βαρκελώνη ή τη Μαδρίτη. Η κεντρική τοποθεσία της Βαλένθια στην ανατολική ακτή της Ισπανίας προσφέρει μια τέλεια βάση για ημερήσιες εκδρομές και πολλές επιλογές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας στους επισκέπτες.

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφθείτε τη Θεσσαλονίκη και το φθινόπωρο είναι ίσως η καλύτερη εποχή για να το κάνετε. Με τα σπουδαία αξιοθέατα και μνημεία της, τη νεανική ενέργεια, την πολιτιστική σκηνή, το καλό φαγητό και τη φημισμένη νυχτερινή ζωή της, η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη γεμάτη επιλογές.

Μασσαλία, Γαλλία

Η Μασσαλία στη νότια μεσογειακή ακτή της Γαλλίας προσφέρει μια χαλαρή και προσιτή εμπειρία χωρίς το υψηλό κόστος και την πολυκοσμία του Παρισιού. Η παλαιότερη πόλη της Γαλλίας ξεχειλίζει από πλούσια ιστορία. Ο καιρός παραμένει ευχάριστα ζεστός μέχρι τον Οκτώβριο, δίνοντας τη δυνατότητα για μεγάλες, παραθαλάσσιες βόλτες.

Σικελία, Ιταλία

Από τα μεγαλύτερα νησιά της Μεσογείου, η Σικελία προσφέρει έναν πιο οικονομικό τρόπο για να γνωρίσετε την Ιταλία σε σύγκριση με τα πολυσύχναστα τουριστικά κέντρα όπως η Ρώμη, η Βενετία και η Φλωρεντία. Τα εισιτήρια για αεροπλάνο και πλοίο είναι φθηνότερα τον Οκτώβριο, οι παραλίες αδειάζουν και οι θερμοκρασίες μειώνονται ενώ παραμένουν ευχάριστα ζεστές.

Βελιγράδι, Σερβία

Η πρωτεύουσα της Σερβίας βρίσκεται εκτός των ραντάρ των περισσότερων τουριστών, γεγονός που την κάνει έναν προσιτό προορισμό σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Εκτός της καλοκαιρινής περιόδου, τα ξενοδοχεία και τα Airbnb μπορεί να είναι αρκετά φθηνά. Η τοποθεσία στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάβα κάνει την πόλη ιδανική για υπέροχους, φθινοπωρινούς περιπάτους.

Πόρτο, Πορτογαλία

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας είναι ένας προορισμός που κρύβει ξεχωριστές εμπειρίες για κάθε ταξιδιώτη - και πολλές από αυτές είναι δωρεάν. Τα καταλύματα είναι φθηνότερα σε σχέση με την πρωτεύουσα, ενώ αφθονούν τα youth hostels. Το Πόρτο θα σας κλέψει την καρδιά με την εκπληκτική αρχιτεκτονική, την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του, τις εξαιρετικές γεύσεις και το παγκοσμίου φήμης κρασί του.

Κρακοβία, Πολωνία

Από τους πιο δημοφιλείς και ελκυστικούς προορισμούς της Πολωνίας, η Κρακοβία προσελκύει τους επισκέπτες με την όμορφα διατηρημένη μεσαιωνική παλιά πόλη της. Τα χορταστικά γεύματα στα milk bars (παραδοσιακά μαγαζιά με καφέ και φαγητό) και τα pierogi (χειροποίητα γεμιστά ζυμαρικά) είναι πολύ οικονομικά. Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς.

Δουβλίνο, Ιρλανδία

Η ιρλανδική πρωτεύουσα συνδυάζει τη γοητεία του παλιού με τα μοντέρνα vibes. Το Δουβλίνο είναι μια πόλη που μπορείς να τη γυρίσεις εύκολα με τα πόδια, ενώ διαθέτει πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα με δωρεάν είσοδο όπως η βιβλιοθήκη Trinity College και το St. Stephen's Green Park. Ως φοιτητική πόλη έχει επίσης πολλά οικονομικές επιλογές για διαμονή και φαγητό.

Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Με μεγαλοπρεπή αρχιτεκτονική, ενδιαφέρουσα ιστορία και έντονη νυχτερινή ζωή, η Βουδαπέστη είναι μία από τις πιο ελκυστικές πόλεις της Ευρώπης για οικονομικές αποδράσεις. Τα καταλύματα εδώ είναι πολύ φθηνότερα σε σύγκριση με άλλες μεγάλες πρωτεύουσες όπως το Λονδίνο ή το Παρίσι. Τον Οκτώβριο η θερμοκρασία είναι ακόμα ευχάριστη για βόλτες στους δρόμους της πόλης και χαλάρωση στα υπαίθρια καφέ.

➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr