Παρασκευή, 29 Απριλίου 2022 12:59

The Thinking Traveller: Οι πιο δημοφιλείς ελληνικές παραλίες στο Instagram (pics)

The Thinking Traveller: Οι πιο δημοφιλείς ελληνικές παραλίες στο Instagram (pics)
Φωτογραφία instagram: travelinghott

Με βαρόμετρο το Ιnstagram και συγκεκριμένα με βάση τα hashtags, η εταιρεία πολυτελών ταξιδιών The Thinking Traveller συγκέντρωσε τις πιο «ινσταγκραμικές» παραλίες της Ευρώπης και της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την έρευνα, τρεις ελληνικές παραλίες κάνουν θραύση στο Instagram και δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις το γιατί. Το Ναυάγιο της Ζακύνθου βρίσκεται στην 5η θέση με τις 15 πιο δημοφιλείς παραλίες της Ευρώπης, συγκεντρώνοντας 80,824 δημοσιεύσεις με το hashtag #navagiobeach. Οι εντυπωσιακοί βράχοι, η πλούσια λευκή άμμος, τα νερά σε όλες τις αποχρώσεις του γαλάζιου και το μισοβυθισμένο στην άμμο κουφάρι του πλοίου στη μέση της παραλίας, δημιουργούν ένα σκηνικό που όμοιό του δεν βρίσκεις στον κόσμο.

Στην 10η θέση της λίστας συναντάμε το Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας με 55.496 δημοσιεύσεις (hashtag #portokatsiki). Κανείς δεν μπορεί να πει ότι έχει δει τη Λευκάδα αν δεν επισκεφθεί αυτή την παραλία στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού και δεν αντικρίσει αυτό το εξωπραγματικό μπλε της θάλασσας.

Στην 12η θέση βρίσκεται ο Μύρτος στην Κεφαλονιά με 52.465 δημοσιεύσεις και hashtag #myrtosbeach. Θεωρείται η πιο διάσημη παραλία της Κεφαλονιάς, ενώ έχει αναδειχθεί πολλές φορές ως η καλύτερη παραλία της Ελλάδας. Τα κάθετα πανύψηλα βράχια που περιβάλλουν την παραλία, τα ολόλευκα βότσαλα και το το μοναδικό γαλάζιο χρώμα της θάλασσας λόγω των ρευμάτων της περιοχής, κάνουν το τοπίο ζωγραφιά.

Ας δούμε τη λίστα με τις πιο δημοφιλείς παραλίες στην Ελλάδα βάσει του αριθμού δημοσιεύσεων στο Instagram:

1. Ναυάγιο, Ζάκυνθος

2. Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

3. Μύρτος, Κεφαλονιά

4. Ελαφονήσι, Κρήτη

5. Μπάλος, Κρήτη

6. Περίσσα, Σαντορίνη

7. Φαλάσαρνα, Κρήτη

8. Canal d' Amour, Κέρκυρα

9. Κόκκινη Παραλία, Σαντορίνη

10. Σίμος, Ελαφόνησος

11. Μάταλα, Κρήτη

12. Πλάκα, Νάξος

13. Σαρακήνικο, Μήλος

14. Μικρή Βίγλα, Νάξος

15. Λίνδος, Ρόδος

Δείτε την αντίστοιχη λίστα της Ευρώπης:

 ➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr