Κυριακή, 06 Μαρτίου 2022 09:39

Solo Female Travellers: Οι 10 πιο ασφαλείς πόλεις στον κόσμο για τις γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες (pics)

Τα solo γυναικεία ταξίδια είναι μια από τις μεγαλύτερες τάσεις που έχουν εμφανιστεί την τελευταία δεκαετία.

Όλο και περισσότερες γυναίκες παίρνουν την απόφαση να εξερευνήσουν τον κόσμο μόνες. Η αίσθηση ελευθερίας, η ευελιξία και η ευκαιρία να ανακαλύψεις τον εαυτό σου μέσα από διάφορες περιπέτειες είναι μερικοί από τους λόγους που θα σε κάνουν να αποφασίσεις ένα τέτοιο ταξίδι.

Υπάρχουν όμως κατάλληλοι προορισμοί για μία μοναχική ταξιδιώτισσα; Ναι, απαντά η ταξιδιωτική εταιρεία Holidu, η οποία πρόσφατα έκανε μια έρευνα για να ανακαλύψει τους πιο φιλικούς και ασφαλείς προορισμούς για solo ταξίδια γυναικών, μετά την πανδημία. Το 73% των γυναικών που ταξιδεύουν μόνες ανησυχούν για την ασφάλειά τους, σύμφωνα με μια μελέτη της Solo Female Travellers. Συνεπώς, η επιλογή του σωστού προορισμού είναι πολύ σημαντική.

Η μηχανή αναζήτησης διακοπών Holidu έφτιαξε μια λίστα με 10 ασφαλέστερες πόλεις σε όλο τον κόσμο για solo γυναικεία ταξίδια. Για τη δημιουργία της κατάταξης, η εταιρεία εξέτασε δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια στους δρόμους, τα επίπεδα εγκληματικότητας, τη συμπεριφορά στους ταξιδιώτες και το κόστος. Επίσης, δεδομένου ότι τα πράγματα στα ταξίδια έχουν αλλάξει μετά την πανδημία του κορονοϊού, η έρευνα εξέτασε και την αντιμετώπιση της Covid-19 στη χώρα που βρίσκεται κάθε πόλη. Αυτές είναι οι 10 ασφαλέστερες πόλεις για τις γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες.

1. Μόντρεαλ, Καναδάς

2. Κολόμπο, Σρι Λάνκα

3. Λιουμπλιάνα, Σλοβενία

4. Οτάβα, Καναδάς

5. Έντμοντον, Καναδάς

6. Βιέννη, Αυστρία

7. Λιντς, Αυστρία

8. Λοτζ, Πολωνία

9. Κάλγκαρι, Καναδάς

10. Ζάγκρεμπ, Κροατία

 ➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr