Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2022 13:35

Conde Nast Traveler: Οι κορυφαίες ταξιδιωτικές τάσεις για το 2022 (pics)

Conde Nast Traveler: Οι κορυφαίες ταξιδιωτικές τάσεις για το 2022 (pics)

Με τα ταξίδια σε πολλά μέρη του πλανήτη να μοιάζουν πιο προσιτά το 2022, ύστερα από δύο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας, οι ταξιδιωτικές τάσεις κινούνται ανάλογα.

Από ταξίδια σε μεγάλες αποστάσεις και επιλογές προορισμών που συνδυάζονται ιδανικά με την τηλεργασία, μέχρι ταξίδια περιπέτειας και all inclusive επιλογές πολυτελείας, παρακάτω θα βρείτε τις δέκα κορυφαίες τάσεις που θα καθορίσουν το ταξίδι μέσα στο 2022, σύμφωνα με το Conde Nast Traveler.

Προορισμοί χωρίς περιορισμούς

 Getty Images

Με τα προγράμματα ενίσχυσης να βρίσκονται σε εξέλιξη σε πολλά μέρη του κόσμου, τα διεθνή ταξίδια πρόκειται να γίνουν πολύ πιο εύκολα καθώς οι χώρες χαλαρώνουν τις απαιτήσεις εισόδου τους. Εάν όλα πάνε καλά, προορισμοί όπως η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία θα ανοίξουν ξανά για τους τουρίστες μετά από δύο χρόνια που έμειναν εντελώς κλειστοί για το κοινό. Η Κίνα, το Μπουτάν, η Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, η Μαλαισία, η Μογγολία και η Ταϊβάν θα μπορούσαν να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, αλλά τον Δεκέμβριο του 2021, τα Φίτζι τελικά άνοιξαν ξανά τα σύνορά τους σε διεθνείς ταξιδιώτες, επομένως υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτή είναι η κατεύθυνση προς την οποία κινούνται τα πράγματα.

Επανεκκίνηση ταξιδιών με μεγάλες αποστάσεις

 Getty Images

Αν και πολλοί ειδικοί του κλάδου πιστεύουν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια για να επιστρέψει η παγκόσμια αεροπορία στα προ της πανδημίας επίπεδα, οι πτήσεις μεγάλων αποστάσεων αναβιώνουν. Αρκετές αεροπορικές εταιρείες, μάλιστα, έχουν ανακοινώσει νέα δρομολόγια προς πόλεις των ΗΠΑ. Αυτές περιλαμβάνουν τη Virgin Atlantic από το Λονδίνο στο Ώστιν, τη Finnair από το Ελσίνκι στο Σιάτλ, την British Airways από το Λονδίνο στο Πόρτλαντ (Όρεγκον) και τη Lufthansa από το Μόναχο στο Σαν Ντιέγκο. Ομοίως, οι πτήσεις της Qantas από το Σίδνεϊ προς το Λονδίνο και το Λος Άντζελες ξεκίνησαν ήδη από τον Νοέμβριο του 2021.

Ταξίδια αυτοβελτίωσης

 Getty Images

Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν ζοφερά. Όμως για πολλούς ανθρώπους αυτή θα είναι η χρονιά που θα επενδύσουν στην αυτοβελτίωση. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν εγκαταλείψει τις δουλειές τους και αναζητούν νέους δρόμους σταδιοδρομίας. Έχοντας αυτό κατά νου, είναι λογικό ότι κάθε είδους τάσεις προσωπικής ανάπτυξης εμφανίζονται σε όλο τον κόσμο.

Ταξίδια περιπέτειας

 Getty Images 

Η αντιμετώπιση των σωματικών προκλήσεων θα είναι το επίκεντρο της ατζέντας για τους ανθρώπους που βαριούνται να μείνουν περιορισμένοι στα σπίτια τους και οι ταξιδιωτικές εταιρείες ανταποκρίνονται ξεκινώντας μια ευρεία γκάμα ακραίων αποστολών στο εξωτερικό. Για παράδειγμα, η Black Tomato προσφέρει σαφάρι με τετράτροχο ποδήλατο από το Δέλτα του Οκαβάνγκο στη Μποτσουάνα έως τις αλυκές Makgadikgadi. Η Secret Compass οργανώνει περιπέτειες με καταφύγιο στη Βενεζουέλα και πεζοπορίες μέσω του διαδρόμου Wakhan στο Αφγανιστάν. Και το Cookson Adventures οδηγεί τους ανθρώπους να κάνουν καταδύσεις σε βαθιά νερά στα νησιά Κόκος, όπου υπάρχουν μερικές από τις υψηλότερες συγκεντρώσεις καρχαριών που υπάρχουν οπουδήποτε στον πλανήτη.

All-inclusive πολυτέλεια

 Getty Images

Αυτές τις μέρες τα ταξίδια είναι δαπανηρά και περίπλοκα λόγω όλων της Covid και της γραφειοκρατίας που πρέπει να περάσει κανείς –επομένως η κράτηση ενός θερέτρου all-inclusive είναι ένας δελεαστικός τρόπος για να ανακουφίσετε κάποιο από το άγχος που σχετίζεται με την οργάνωση του ταξιδιού σας. Αναγνωρίζοντας ότι ακόμη και οι πλούσιοι ταξιδιώτες απολαμβάνουν την κατανάλωση χωρίς προβλήματα, ένας αυξανόμενος αριθμός πολυτελών ιδιοκτησιών απολαμβάνει διαμονή all inclusive. Στη Χαβάη, το Sensei Lāna’i, A Four Seasons Resort προσφέρει ένα ολοκληρωμένο concept ευεξίας, ενώ το Siyam World στις Μαλδίβες, που άνοιξε τον Οκτώβριο του 2021, περιλαμβάνει στην τιμή τα πάντα, από γεύματα μέχρι θαλάσσια σπορ. Στο Ikos Andalusia στην Ισπανία (που αποκαλύφθηκε επίσης πέρυσι) οι επισκέπτες μπορούν να παραγγείλουν απεριόριστη à la carte κουζίνα.

Προγράμματα προσανατολισμού αστροναυτών

 Getty Images

Δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι που μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα εισιτήριο σε μια πτήση Blue Origin ή Virgin Galactic στην άκρη του διαστήματος, αλλά για όσους αναζητούν την έλλειψη της βαρύτητας, τα νέα στρατόπεδα εκπαίδευσης κοσμοναυτών προσφέρουν μια γεύση του πώς είναι να αφήνεις τη Γη. Από το καλοκαίρι του 2021, η γαλλική εταιρεία Orbite προσφέρει τριήμερα προγράμματα προσανατολισμού αστροναυτών στο Ορλάντο της Φλόριντα, που περιλαμβάνουν διαστημικές αποστολές VR, παραβολικές πτήσεις και ιδιωτικές περιηγήσεις στο Διαστημικό Κέντρο Kennedy της NASA.

Παραισθησιογόνος θεραπεία

 Getty Images

Ακόμα κι αν δεν έχετε παρακολουθήσει τη σειρά Hulu Nine Perfect Strangers, ίσως έχετε διαβάσει ότι τα θεραπευτικά οφέλη των παραισθησιογόνων φαρμάκων αναγνωρίζονται ευρέως σε πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο και η κατανάλωση ψυχεδελικών φυτοφαρμάκων γίνεται νόμιμη. Στο πλαίσιο της εξέλιξης αυτής, εταιρείες όπως η Journeymen Collective, οργανώνει ταξίδια στο Βανκούβερ.

Εργασία από την παραλία

 Getty Images

Τώρα που η τηλεργασία έχει γίνει ένα με την καθημερινότητα μας, το να στήνεις το «γραφείο» σου στις αμμώδεις ακτές μιας εξωτικής παραλίας κάπου στο Μεξικό ή την Καραϊβική για μεγάλο χρονικό διάστημα ακούγεται πολύ πιο διασκεδαστικό. Η εργασία από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, λοιπόν, σας επιτρέπει να είστε παραγωγικοί σε ιδιαίτερα μέρη. Τους τελευταίους 18 περίπου μήνες, πολλοί προορισμοί όπως τα Μπαρμπάντος, η Ανγκουίλα, ο Μαυρίκιος, οι Βερμούδες, ή η Αρούμπα έχουν κυκλοφορήσει ψηφιακές βίζες για μακροχρόνιες διαμονές.

Πεζοπορία περιπέτειας

 Getty Images

Για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια, το αρχαίο μονοπάτι Trans Bhutan Trail θα ανοίξει την άνοιξη του 2022 ως διαδρομή πεζοπορίας για τους τουρίστες. Για να το γιορτάσει, η G Adventures θα διοργανώσει πεζοπορίες 11 έως 12 ημερών σε επιλεγμένα μέρη του μονοπατιού από τον Μάιο, με διανυκτερεύσεις σε σκηνές. Αυτού του είδους οι πεζοπορίες περιπέτειας πολλαπλών στάσεων αυξάνονται σε ζήτηση και οι τουριστικοί πράκτορες ανταποκρίνονται οργανώνοντας ειδικά σχεδιασμένες διαδρομές, ώστε οι άνθρωποι να μην χρειάζεται να ξεκινούν χωρίς υποστήριξη. Φέτος, το Much Better Adventures θα μεταφέρει τους ανθρώπους σε πεζοπορίες 100 χιλιομέτρων στην έρημο της Γροιλανδίας, ενώ το Intrepid Travel ξεκίνησε ένα ταξίδι στη Μοντάνα στις ΗΠΑ που περιλαμβάνει πεζοπορίες σε μια απόκρημνη περιοχή.

Τηλεοπτικοί προορισμοί

 Getty Images

Έχοντας παρακολουθήσει αμέτρητες εκπομπές στο Netflix και σε άλλες πλατφόρμες κατά τη διάρκεια του lockdown, πολλές από αυτές τις σειρές παρείχαν μάρκετινγκ για προορισμούς σε όλο τον κόσμο, εμπνέοντας τους ταξιδιώτες να τους επισκεφτούν μόνοι τους. Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για ορισμένες ταινίες. Για παράδειγμα, αφού παρέμεινε κλειστός για τρία χρόνια λόγω ζημιών από τον υπερτουρισμό, ο διάσημος κόλπος Μάγια της Ταϊλάνδης έγινε γνωστός από την ταινία The Beach με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

 ➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr