Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 08:47

Pentagon Motor Group: Οι 10 ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στον κόσμο σύμφωνα με το Instagram (pics)

Pentagon Motor Group: Οι 10 ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στον κόσμο σύμφωνα με το Instagram (pics)
Φωτογραφία instagram: blueridgenps

Υπάρχει κάτι στην ιδέα ενός road trip που ενθουσιάζει τους πάντες.

Το ταξίδι με αυτοκίνητο προσφέρει μια αίσθηση ελευθερίας και περιπέτειας και αποτελεί ιδανική επιλογή διακοπών για όσους θέλουν να αποφύγουν τα αεροπλάνο και το καράβι. Κάνεις στάσεις σε όσα περισσότερα χωριά, πόλεις και παραλίες μπορείς, αγναντεύεις τη θέα και βγάζεις ίσως τις ωραιότερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες.

Η βρετανική εταιρεία Pentagon Motor Group ανέλυσε περισσότερα από 7 εκατομμύρια hashtags στο Instagram για να βρει τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές με αυτοκίνητο στον κόσμο. Για να βγάλει την τελική λίστα, η ομάδα της εταιρείας εξέτασε πρώτα μια λίστα με τα πιο δημοφιλή road trips παγκοσμίως.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το Travel + Leisure, χρησιμοποίησε δεδομένα χρήσης των hashtags για να βρει πόσες φωτογραφίες συσχετίστηκαν με κάθε διαδρομή και διαίρεσε αυτόν τον αριθμό με τον αριθμό των μιλίων που καλύπτει η κάθε διαδρομή για βρει ποια είχε τις περισσότερες φωτογραφίες ανά μίλι. Ιδού, λοιπόν, οι 10 ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στον κόσμο.

Great Ocean Road, Αυστραλία: 157 μίλια, 8.418 εικόνες ανά μίλι

Ο Μεγάλος Δρόμος του Ωκεανού είναι μια διαδρομή 243 χλμ. κατά μήκος της νοτιοανατολικής ακτής της Αυστραλίας, που ενώνει τις πόλεις Torquay και Allansford της Βικτώρια, περνώντας από αξιοθέατα όπως οι 12 Απόστολοι (The Twelve Apostles), ήρεμες αμμώδεις παραλίες, μικρά ψαροχώρια και χαριτωμένες πόλεις. Δεν είναι μόνο μια εκπληκτική διαδρομή, αλλά και το μεγαλύτερο μνημείο πολέμου στον κόσμο, καθώς κατασκευάστηκε από στρατιώτες στη μνήμη όσων δεν κατάφεραν να επιστρέψουν από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Big Sur, ΗΠΑ: 90 μίλια, 5.226 φωτογραφίες ανά μίλι

Η γραφική παράκτια διαδρομή στο Highway 1 μέσω του Big Sur, ανάμεσα σε βουνά και ωκεανό, είναι ένα από τα must road trips στην Καλιφόρνια, καθώς αγκαλιάζει κυριολεκτικά τους βράχους προσφέροντας απίστευτη θέα στη θάλασσα.

Jebel Hafeet, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: 7 μίλια, 4.840 φωτογραφίες ανά μίλι

Μπορεί να είναι σύντομη, αλλά είναι σίγουρα αξέχαστη. Εκτός του ότι ολόκληρη η ορεινή διαδρομή (που φτάνει έως τα 1.200 μ. υψόμετρο) είναι υπέροχη, καταλήγει σε ένα παλάτι που προσφέρει το ιδανικό σκηνικό για την απόλυτη φωτογραφία.

Hai Van Pass, Βιετνάμ: 13 μίλια, 4.298 μίλια φωτογραφίες ανά μίλι

Το Hai Van Pass είναι ένα ορεινό πέρασμα μήκους περίπου 21 χλμ. στην εθνική διαδρομή 1Α στο Βιετνάμ. Το όνομά του («Θάλασσα των σύννεφων») το πήρε από την ομίχλη που ανεβαίνει από τη θάλασσα, μειώνοντας την ορατότητα.

Chapman's Peak Drive, Νότια Αφρική: 5,5 μίλια, 3.425 φωτογραφίες ανά μίλι

Αυτός ο δρόμος μήκους 9 χλμ. στη Νότια Αφρική αγκαλιάζει την Ατλαντική Ακτή. Όπως και το Big Sur, η διαδρομή επιτρέπει στους οδηγούς να βλέπουν στον ωκεανό από τη μία πλευρά και τα βουνά από την άλλη, σαν τους περιβάλλει η μεγαλύτερη ομορφιά της μητέρας φύσης.

Blue Ridge Parkway, ΗΠΑ: 469 μίλια, 1.148 εικόνες ανά μίλι

Από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στη Βόρεια Καρολίνα, το Blue Ridge Parkway είναι μία από τις μακρύτερες και ψηλότερες συνεχείς διαδρομές στην περιοχή των Απαλαχίων, προσφέροντας στους οδηγούς εξαιρετική θέα. Η διαδρομή είναι ιδιαίτερα μαγική το φθινόπωρο, όταν τα φύλλα αλλάζουν χρώματα και η θέα γίνεται μια θάλασσα από πορτοκαλί, κόκκινο και καφέ.

Going-to-the-Sun Road, ΗΠΑ: 50 μίλια, 940 εικόνες ανά μίλι

Αυτός ο ορεινός δρόμος που διασχίζει το Εθνικό Πάρκο Παγετώνων της Μοντάνα, συγκεντρώνει στα 80 χλμ. του ό,τι ομορφότερο μπορεί να συναντήσει κανείς σε ένα βουνό: από τις μεγάλες λίμνες και τα κεδροδάση στους πρόποδες μέχρι την αλπική τούνδρα της κορυφής.

Wild Atlantic Way, Ιρλανδία: 1.553 μίλια, 853 εικόνες ανά μίλι

Ξεκινώντας από την Κομητεία Ντόνεγκαλ, ο «Άγριος Ατλαντικός Δρόμος» είναι σκαρφαλωμένος στα ψηλότερα θαλάσσια βράχια της Ευρώπης. Η διαδρομή από την αρχή μέχρι το τέλος ξεδιπλώνει τα θαύματα της φύσης, τη δύναμη του ωκεανού και το αποτύπωμα της στη δυτική ακτή της Ιρλανδίας και την εκπληκτική ύπαιθρο σε όλη της την ποικιλομορφία.

Olympic Peninsula Loop, ΗΠΑ: 300 μίλια, 798 εικόνες ανά μίλι

Ιδανικό road trip για όσους αγαπούν τις κυκλικές διαδρομές, το Olympic Peninsula Loop είναι μια διαδρομή γύρω από το Ολυμπιακό Εθνικό Πάρκο, στην Ολυμπιακή Χερσόνησο στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, που δίνει την ευκαιρία στους ταξιδιώτες να απολαύσουν μοναδικές εικόνες φύσης.

Icefields Parkway, Καναδάς: 144 μίλια, 781 εικόνες ανά μίλι

Αυτή η διαδρομή 230 χλμ. συνδέει δύο από τις ομορφότερες τοποθεσίες του Καναδά, τη λίμνη Louise με το Jasper στη δυτική Αλμπέρτα. Σε αυτό το road trip μπορεί να δει κανείς πάνω από 100 αρχαίους παγετώνες, καταρράκτες και πυκνά πευκοδάση.