Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2019 05:52

Travel+Leisure: Τι πρέπει να έχετε μαζί στα ταξίδια σας

Κατά καιρούς, οι συμβουλές των ανθρώπων που έχουν ταξιδέψει σε διάφορα μέρη είναι πάντα πολύτιμες και χρήσιμες για μια δική μας, μελλοντική εξόρμηση.

Για παράδειγμα, σε ό,τι έχει να κάνει με τις αποσκευές, κανείς δεν θέλει να κουβαλά στην βαλίτσα του ένα μικρό «σπίτι». Κανείς, επίσης, δεν θέλει να νιώθει έλλειψη και να έχει την αίσθηση ότι είναι εκτεθειμένος στο άγνωστο.

Σε αυτό το πλαίσιο έτσι, ταξιδιωτικοί συντάκτες του Travel+Leisure μοιράζονται τα αντικείμενα που έχουν πάντα μαζί τους στα ταξίδια τους.

Πρόκειται για αντικείμενα που χωρούν ακόμα και σε μια μικρή αποσκευή...

1) Ένα θερμός νερού είναι απαραίτητο: Δεν ξεχνάμε ποτέ να ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αλλά και μετά. Το θερμός θα κρατήσει σταθερή για αρκετή ώρα την θερμοκρασία του νερού, κάτι που θα αποβεί σωτήριο σε ένα πολύωρο ταξίδι.

2) Μια μάσκα ύπνου: Θα εμποδίσει το ενοχλητικό φως είτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού (πχ. με αεροπλάνο), είτε κατά την παραμονή σου στο κατάλυμα που έχεις επιλέξει.

3) Φορητή μπαταρία κινητού: Το power bank θα σε βοηθήσει να μην μείνεις χωρίς μπαταρία κατά τη διάρκεια ενός πολύωρου ταξιδιού.  

4) Αντισηπτικά μαντηλάκια: Η απολύμανση είναι εχθρός των βακτηρίων και σύμμαχός σας. Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ταξιδιωτικοί συντάκτες, μην διστάσετε να προσφέρετε μαντηλάκι και στον διπλανό σας. 

5) Το αντηλιακό σας θα πρέπει να είναι άμεσο διαθέσιμο, στην τσάντα με τα προσωπικά σας αντικείμενα και όχι κάπου κρυμμένο στην βαλίτσα σας. Αν κάθεστε κοντά σε παράθυρο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, μην παραλείπετε να το ανανεώνετε τακτικά.

6) Ενα σετ με μπουκαλάκια σε ένα τσαντάκι για να πάρετε μαζί σας το αφρόλουτρο, το σαμπουάν, το άρωμά σας. Η προσωπική σας υγιεινή, θα πρέπει να είναι το άλφα και το ωμέγα, όπου κι αν βρίσκεστε.

7) Mην ξεχάσετε το «φαρμακείο» του ταξιδιού: Αν ακολουθείτε φαρμακευτική αγωγή, εννοείται ότι δεν την παραλείπετε ούτε μια μέρα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Εχετε μαζί σας θερμόμετρο, βαμβάκι, γάζες, αντιπυρετικό, μια κρέμα για τα τσιμπήματα και ό,τι άλλο κρίνετε ότι σας είναι απαραίτητο για να νιώθετε ασφαλείς.

8) Ένα υγιεινό σνακ είναι απαραίτητο: Θα ανεβάσει αμέσως τα επίπεδα ενέργειάς σας. Μην μένετε νηστικοί για ώρες. Μην τρώτε μεγάλες ποσότητες στα κυρίως γεύματα έτσι ώστε να αποφύγετε την δυσπεψία.

9) Εξοπλισμός για την βροχή: Η βροχή έχει πάψει πια να είναι κομμάτι αποκλειστικά του φθινοπωρινού και χειμερινού σκηνικού. Το κλίμα είναι πλέον τροπικό τα καλοκαίρια, γι’αυτό, καλό θα ήταν να μην παραλείψετε την ομπρέλα σας ή κάποιο αδιάβροχο.

10) Ένα πρακτικό πορτοφόλι που θα εμπεριέχει θήκες για κάρτες, έγγραφα και στιλό. Πότε μην αφήνετε τα προσωπικά σας έγγραφα διασκορπισμένα στην βαλίτσα σας. Θα πρέπει να είναι όλα συγκεντρωμένα σε ένα μέρος.