Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2023 09:04

Στούπα: Η μαγεία της Μεσσηνιακής Μάνης (Φωτογραφίες)

Στούπα: Η μαγεία της Μεσσηνιακής Μάνης (Φωτογραφίες)
Shutterstock

Πλούσια φύση, γραφικά χωριά - άλλα πιο ζωντανά και τουριστικά αναπτυγμένα και άλλα σταματημένα στο χρόνο-, μαγευτικές εναλλαγές τοπίου, υπέροχες θάλασσες...

Είναι πολλοί οι λόγοι που κάνουν τη Μεσσηνιακή Μάνη έναν μοναδικό προορισμό για καλοκαιρινές - και όχι μόνο – αποδράσεις. Αυτή η γοητευτική περιοχή, νοτιοανατολικά της Καλαμάτας, ξυπνάει την όρεξη για ανακαλύψεις.

Αν έχετε σκοπό να επισκεφθείτε την περιοχή και θέλετε για βάση σας έναν ζωντανό προορισμό, που να προσφέρει πολλές επιλογές διαμονής και φαγητού, αλλά και εύκολη πρόσβαση σε όμορφες παραλίες, τότε η Στούπα είναι μία από τις καλύτερες επιλογές.

Χτισμένη κάτω από τη σκιά του Ταϋγέτου, 45 χλμ. ανατολικά από την πόλη της Καλαμάτας, το γραφικό παραθαλάσσιο χωριό της Στούπας συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Πρόκειται για ένα φημισμένο τουριστικό θέρετρο της Μεσσηνίας που προσελκύει κάθε χρόνο πολλούς επισκέπτες.

Ο οικισμός είναι χτισμένος σε περιοχή που παλιότερα ήταν γνωστή με την ονομασία «Ποταμός» εξαιτίας του ποταμού Δράκου ή Δρακολάγκαδου που κατά τη χειμερινή περίοδο καταλήγει στην παραλία της Στούπας. Η τεράστια παραλία του χωριού απλώνεται μπροστά από τον κεντρικό δρόμο, έχει χοντρή άμμο και είναι ιδανική για οικογένειες, αναφέρει το travelgo.

Δίπλα ακριβώς βρίσκεται και η παραλία της Καλογριάς, από τις πιο γνωστές οργανωμένες παραλίες της περιοχής, με υπέροχα, πεντακάθαρα νερά και παχιά άμμο. Η συγκεκριμένη παραλία είναι συνδεδεμένη με τον συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη, καθώς εκεί εμπνεύστηκε το έργο «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά». Στη Στούπα, το 1917 έζησαν ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Αλέξης Ζορμπάς και δούλευαν στα εγκαταλελειμμένα σήμερα ορυχεία της Πράστοβας στο Νέο Προάστιο, όπου και γνωρίστηκαν.

Οι πρώτοι κάτοικοί της Στούπας προέρχονταν από το μικρό χωριό Λεύκτρο, το οποίο βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση. Σε λόφο πάνω από τη Στούπα, σε θέση που προσφέρει υπέροχη θέα, σώζονται τα ερείπια φράγκικου κάστρου («Γιστέρνα» ή «Μποφώρ»), που οικοδομήθηκε το 13ο αιώνα από τον Γουλιέλμο Βιλεαρδουίνο.

➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr