Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2022 09:39

Δρένια: Ο γαλαζοπράσινος παράδεισος της Χαλκιδικής (Βίντεο)

Η Χαλκιδική έχει και παραδεισένια και άγνωστα σε πολλούς νησάκια με παρθένα τοπία και γαλαζοπράσινες παραλίες που προσφέρουν το ιδανικό σκηνικό για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τον ήλιο και τη θάλασσα.

Απέναντι από την Ουρανούπουλη - ή αλλιώς, την πύλη του Αγίου Όρους- και σε κοντινή απόσταση από την Αμμουλιανή (το μοναδικό κατοικημένο νησί της Χαλκιδικής), υπάρχει ένα σύμπλεγμα από 6 μικρά και ακατοίκητα νησάκια που θυμίζουν παράδεισο: τα Δρένια ή Γαϊδουρονήσια.

Τα Δρένια μπορείτε να τα επισκεφτείτε με δικό σας σκάφος ή με καραβάκια από την Αμμουλιανή ή το λιμάνι της Ουρανούπολης.

Το σύμπλεγμα πήρε το όνομά του από το μεγαλύτερο σε έκταση νησάκι, τα Δρένια. Νοικιάζοντας βάρκα μπορείτε να επισκεφτείτε και τα μικρότερα νησάκια, Φέτη, Πέννα, Άρτεμις κ.ά. 

Δεν τα έχουν αποκαλέσει τυχαία «Καραϊβική» της Χαλκιδικής και «Γαλάζια Λίμνη». Στα Δρένια θα βρείτε πανέμορφες αβαθείς και αμμώδεις παραλίες με διάφανα νερά, αλλά και απόκρημνες βραχώδεις ακτές, από που φαίνεται στο βάθος το Άγιο Όρος.

Στο μεγαλύτερο νησί η παραλία είναι οργανωμένη και υπάρχει μπαρ και ταβέρνα όπου μπορείτε να απολαύσετε ψάρια και θαλασσινά αλιευμένα από τον κόλπο του Αγίου Όρους.

Στα υπόλοιπα νησάκια δεν υπάρχει καμία υποδομή, αναφέρει το reader. Τα δύο μικρότερα από τα έξι νησάκια έχουν μικρές «πριβέ» παραλίες, με τους βράχους να σχηματίζουν λιμνούλες με ρηχά νερά. Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας μάσκα και βατραχοπέδιλα για να εξερευνήστε τον πλούσιο βυθό.

Δείτε το βίντεο του καναλιού "Ai Net":

 ➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr