Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014 13:40

Καρυδόπιτα χωρίς αλεύρι και με κακάο

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ Για 10-12 μερίδεςΧρόνος παρασκευής: 1 ώραΥΛΙΚΑ :ΜΕΙΓΜΑ Α’ 5 αυγά150 γρ. καρύδια, μόνο την ψίχα, προσεκτικά καθαρισμένα70 γρ. ζάχαρη κρυσταλική50 γρ. φρυγανιά20 γρ. κακάο4 γρ. κανέλλα σκόνη2 γρ. γαρύφαλλο σκόνη25 ml κονιάκΞύσμα 1 πορτοκαλιού, αφού το πλύνουμε καλά ΜΙΓΜΑ Β’ (σιρόπι) 750 ml νερό500 γρ. ζάχαρηΛίγη…
Σαλάτα με ψητά παντζάρια, μαριναρισμένα μανιτάρια και vinaigrette γιαουρτιούΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥΧρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτάΓια 4 ΆτομαΥΛΙΚΑ: 1 κιλό παντζάρια500 γρ. μανιτάρια portobello100 γρ. καρύδια σπασμένα200 ml ξύδι από λευκό κρασί60 γρ. ζάχαρηελαιόλαδο1 κλαδάκι δενδρολίβανο500 γρ. ανάμεικτα φρέσκα σαλατικά, όπως ρόκα, μαρούλι γαλλικό, λόλα, κινέζικο λάχανο, φύλλα σπανάκι (πλυμένα)Αλάτι, πιπέριΓια…
Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014 13:39

Μακαρονόπιτα ατομική

ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥΧρόνος προετοιμασίας: 10΄Χρόνος παρασκευής: 20΄ Υλικά2 φύλλα κρούστας2 κ. σ. Ελαιόλαδο1 φλυντζάνι κριθαράκι καμπονάρα Εκτέλεση 1. Αλείφουμε τα φύλλα με το ελαιόλαδο. Τοποθετούμε το κριθαράκι καμπρονάρα και τυλίγουμε σε φάκελο. 2 Ψήνουμε για 15΄σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς. 3. Σερβίρεται ζεστό.πηγή: news.gr
Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014 14:50

Στριφτή πατατόπιτα με γραβιέρα

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥΧρόνος προετοιμασίας: 15΄Χρόνος παρασκευής: 1 ώραΥλικά 8 κ.σ. αλεύρι4 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό1 λίτρο πατατόσουπα2 αυγά250 γρ. γραβιέρα τριμμένηΑλάτι πιπέρι250 γρ. φύλλο κρούσταςΕλαιόλαδο ΕκτέλεσηΣε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι να σοταριστεί. Ανακατεύοντας συνέχεια, ρίχνουμε τη πατατόσουπα. Μόλις πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα…
Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014 12:26

Μηλόπιτα αναποδογυριστή

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ Χρόνος προετοιμασίας: 15΄Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα Υλικά 3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες 125 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο 200 γρ. ζάχαρη 1 κγ. Κανέλα ½ κγ. Γαρύφαλλο 50 γρ.καρύδια 50 γρ. σταφίδες 3 αυγά 150 γρ. ζάχαρη 250 γρ. αλεύρι 1 σφηνάκι κονιάκ 1 βανίλια Διαδικασία…