Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021 09:34

Αλόννησος, Δυτική Σάμος και Σουφλί οι ελληνικές υποψηφιότητες στην πρωτοβουλία «Best Tourism Villages»

Αλόννησος, Δυτική Σάμος και Σουφλί οι ελληνικές υποψηφιότητες στην πρωτοβουλία «Best Tourism Villages»
Φωτογραφία instagram: Alexandra Koukouraki, Alonissos

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της συνεδρίασης της ομάδας εργασίας για την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων συμμετοχής στην πρωτοβουλία «Best Tourism Villages» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ).

Η πρωτοβουλία του ΠΟΤ επικοινωνήθηκε σε περιφερειακό επίπεδο, συστάθηκε ομάδα εργασίας αποτελούμενη από ειδικούς εμπειρογνώμονες και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Τουρισμού, η οποία συγκέντρωσε και αξιολόγησε τις αιτήσεις που κατατέθηκαν. Συγκεκριμένα, αίτηση κατέθεσαν οι δήμοι Αλεξανδρούπολης, Αλοννήσου, Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου, Μετεώρων, Λαμιέων, Σουφλίου και Τεμπών.

Η ομάδα εργασίας, αφού αξιολόγησε τις αιτήσεις και την τεκμηρίωσή τους, προέκρινε ομόφωνα τη συμμετοχή στην πρωτοβουλία «Best Tourism Villages» των δήμων Αλοννήσου, Δυτικής Σάμου και Σουφλίου, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΠΟΤ έχει ως όραμα να καταστήσει τον τουρισμό παράγοντα περιφερειακής ανάπτυξης και ευημερίας, με αποστολή την ενίσχυση του ρόλου του τουρισμού στην αξιοποίηση και τη διαφύλαξη των χωριών, σε αρμονία με τα φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον.

Επόμενο βήμα της διαδικασίας είναι η υποβολή των εγκεκριμένων υποψηφιοτήτων στην ειδική πλατφόρμα του ΠΟΤ, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία αξιολόγησης και ανάδειξης των καλύτερων τουριστικών χωριών από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού εντός του Οκτωβρίου.

«Στόχος του Υπουργείου είναι να ενισχύει τις ελληνικές συμμετοχές σε διοργανώσεις και διαγωνισμούς στην Ευρώπη και διεθνώς, δίνοντας έτσι περισσότερες ευκαιρίες προβολής των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της χώρας μας, αλλά και ανάδειξης του πλούτου εμπειριών που προσφέρει. Η πιθανή ανάδειξη ενός ελληνικού χωριού στον κατάλογο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία προβολής αλλά και ενίσχυσης της ιδέας της βιωσιμότητας των προορισμών που τόσο ανάγκη έχουμε», ανέφερε σε δήλωσή της η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.